Wat het winnen van een Werf& Award je allemaal kan opleveren

De Werf& Awards zijn uitgegroeid tot dé vakprijzen in arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Wat betekent het om zo’n prijs te winnen? Vijf oud-winnaars blikken terug.

Peter Boerman Op 11 maart 2019
Gem. leestijd 6 min 846x gelezen
Deel dit artikel:
Wat het winnen van een Werf& Award je allemaal kan opleveren

‘In één keer vol in de schijnwerpers’eric van bourgonje

Eric van Bourgonje, Ceo Jobsrepublic, won in 2018 de juryprijs in de categorie ‘Recruitment’ voor de case waarmee I-SEC voldoende beveiligers wist te werven:

“Voor Jobsrepublic en I-SEC Schiphol was het winnen van de award een prachtige erkenning voor een bijzondere case, waarbij we met een beperkt budget het maximale resultaat hebben bereikt. Door de slimme inzet van hypertargeted social recruitment op verschillende doelgroepen zijn we erin geslaagd om heel nieuwe groepen op de arbeidsmarkt te bereiken. Bij het winnen van de Award ging het om 650 beveiligers. Ook destijds al een prachtig resultaat, maar inmiddels zijn we de grens van maar liefst 1.500 hires gepasseerd.

‘Van grote betekenis geweest’

Voor Jobsrepublic is de Werf& Award van grote betekenis geweest. Sinds die tijd stond onze succesvolle methode in één keer vol in de schijnwerpers voor het ideale publiek. Tot op de dag van vandaag komen organisaties naar ons toe die destijds in de zaal zaten. Dat geeft ons weer de gelegenheid om onze onderscheidende aanpak te beproeven op steeds weer andere doelgroepen. En met succes: inmiddels hebben we hierdoor in het afgelopen jaar honderden verpleegkundigen, monteurs, verzekeringsartsen, verzorgenden, IT’ers, officieren van justitie, koks, jeugdzorgwerkers en natuurlijk beveiligers bij onze klanten aan een nieuwe baan geholpen.

‘De Werf& Award is wat mij betreft de meest gerenommeerde prijs in deze industrie’

De Werf& Award is wat mij betreft de meest gerenommeerde prijs in de industrie omdat deze wordt verstrekt door een onafhankelijke vakjury van 16 ervaren vakgenoten, en vanwege het enorme deelnemersveld waar alle toporganisaties aan meedoen en het gegeven dat er slechts twee vakjury-awards worden uitgereikt. Dat we deze prijs hebben mogen winnen betekent daarom heel veel voor ons en onze klant I-SEC Schiphol.”

merel vollenberg 2‘Prachtige erkenning voor hele team’

Merel Vollenberg, Hoofd Personele Ontwikkeling Praxis, won in 2017 de Award van de jury in de categorie ‘Recruitment’, voor de case waarin filialen van de doe-het-zelver zelf wervingsmiddelen ter hand werden gesteld:

“De award voor onze ‘doe-het-zelf’ aanpak was een prachtige erkenning voor ons hele team en voor alle collega’s in het land. Het heeft ons gesterkt in de juistheid van de keuzes die we gemaakt hebben en motiveert ons tot op de dag van vandaag om op dat stevige fundament voort te bouwen en onszelf continu te blijven verbeteren.”

danielle valk erasmus mc

‘Een kroon op ons werk’

Daniëlle Valk, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie bij Erasmus MC, won in 2018 de juryprijs in de categorie ‘Arbeidsmarktcommunicatie’ voor de case waarin het academisch ziekenhuis tot één integrale aanpak kwam.

Ik kijk erop terug als een kroon op ons werk. Het is een mooie erkenning van het feit dat een inhoudelijk sterke campagne het verschil kan maken. Het maakt me meer dan trots dat wij in de gelegenheid zijn gesteld om in de campagne samen met onze partners ARA en VONQ de verhalen van de hardwerkende Erasmus MC-collega’s een podium te geven. De Werf& Award was dus niet alleen een kroon op ons werk als professionals in arbeidsmarktcommunicatie, maar zeker ook voor alle Erasmus MC’ers die aan de campagne hebben meegewerkt. Zonder hen zou er geen campagne zijn geweest, zo simpel is het.”

‘als jij trots bent op wat je hebt neergezet in je organisatie, dan loont het de moeite om je case in te sturen’

“Als je iets hebt neergezet waarvoor je keihard hebt gewerkt en waar je in gelooft is het geweldig als dat ook door professionals als ‘beste arbeidsmarktcommunicatiecase’ bekroond wordt. Dat is ook voor ons nuchtere Rotterdammers iets om blosjes op de wangen van te krijgen.”

‘Heeft intern ook bewustwording versterkt’

“De Award heeft ook binnen de organisatie de bewustwording over nut en noodzaak van sterke arbeidsmarktcommunicatie en employer branding verder versterkt. Cruciaal, zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt. Met name om je doelgroep in beweging te krijgen. Het is ook mooi om te zien dat onze case een inspiratie is geweest voor anderen. Veel collega’s uit de zorgbranche benaderen me om meer te leren over onze aanpak en resultaten. Mooi om dat te kunnen delen en zo anderen te inspireren. Tegen iedereen die nog twijfelt om zijn of haar case in te sturen wil ik dan ook zeggen: als jij trots bent op hetgeen je hebt neergezet binnen je organisatie, dan alleen al loont het de moeite om je case in te sturen. Niet bescheiden zijn, gewoon doen!”

chantal van steekelenburg‘Nog altijd een prominente plek’

Chantal van Steekelenburg, is recruiter bij het P&O Carrièrebureau van het Reinier de Graaf Gasthuis. Ze won in 2018 de publieksprijs voor het spreekuur voor sollicitanten:

“De Werf& Award heeft ons mede door de vele reacties online en offline de bevestiging gegeven dat we op de juiste manier aandacht geven aan de sollicitant. Ook heeft het winnen van de prijs ons laten inzien dat iets niet groot(s) hoeft te zijn om impact te hebben. En we zijn gewoon ook nog altijd supertrots op dat wij dit hebben bereikt. De Award heeft nog altijd een prominente plek in ons kantoor.”

graciella gentle stagebureau werf& awards‘Doorontwikkeld dankzij de Award’

Graciëlla Gentle is ICT-stagerecruiter bij UBR/ Ontwikkelbedrijf van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ze won in 2018 een publieksprijs voor de case van het centrale ICT-stagebureau bij de Rijksoverheid. 

‘Mede dankzij de publiciteit van Werf& heeft het Rijks ICT-Stagebureau zich van een pilot kunnen doorontwikkelen tot een volwassen project: Rijks ICT-Stage. Het heeft gezorgd voor meer bekendheid onder zowel rijksorganisaties als ICT-studenten en dus een groter potentieel aan stageplekken. De volgende stap is om meer bewustzijn te creëren bij opdrachtgevers: stagiairs kosten minder tijd dan je denkt (gemiddeld 2 uur begeleiding per week) en leveren ontzettend veel op, zowel op de korte als de lange termijn.

‘Innovatie niet gestopt na winnen van de Award’

Het innoveren is overigens niet gestopt na het winnen van de Werf& Award. We werken nu aan wat wij noemen ‘Stage 2.0’: stagetrajecten waarbij teams van studenten hun tanden zetten in actuele organisatievraagstukken op ICT-vlak. Dat kan een combinatie zijn van mbo-, hbo- en wo-studenten, die ieder vanuit hun kennis en kunde een bijdrage leveren. Het kan ook zijn dat zo’n team een eerste tussenproduct oplevert en het stokje daarna doorgeeft aan een volgend stageteam. Zo maak je stages tot een structureel fenomeen in je organisatie.

‘uit een leuke ontmoeting komen spontaan mooie stage-ideeën voort. dat is effectiever dan een stapeltje kille cv’s uitpluizen’

We organiseren ook steeds meer meetups. Daarbij laten we studenten en organisaties op informele manier met elkaar kennismaken. Dit blijkt een succesrecept. Uit een leuke ontmoeting komen spontaan ideeën voor mooie stages voort. Dat is veel effectiever dan een stapeltje kille cv’s uitpluizen. Ook raken de studenten door deze laagdrempelige vorm van kennismaking enthousiast over de rijksoverheid. Een van de stagiairs zei: “Ik dacht dat iedereen hier een grijs pak zou aanhebben, alleen maar koffie zat te drinken en alles heel langzaam zou gaan. Dat is totaal niet het geval!”

Intensiveren samenwerking met het hoger onderwijs

De Rijks ICT-Stage doorontwikkelen betekent ook een overgang van ad hoc werken op basis van elk individueel stageverzoek, naar meer strategisch te werk gaan. We zijn in dat kader de samenwerking aan het intensiveren tussen het Rijk en hoger onderwijs: hoe en waar kunnen we elkaar versterken? Dat gaat veel breder dan stages alleen. Denk bijvoorbeeld aan gastdocentschappen, casuïstiek voor opdrachten binnen de opleidingen en gezamenlijke onderzoekstrajecten. We werken nu ook aan manieren om de studenten ná hun stage verder op weg te kunnen helpen binnen het Rijk. Denk bijvoorbeeld aan traineeships of interessante startersbanen. Zo willen we steeds meer de brug vormen tussen rijksorganisaties en de schaarse doelgroep ICT-studenten.”

Hier volgend jaar ook jouw succesverhaal vertellen?

Stuur dan nú jouw case in voor de Werf& Awards van 2019. Of lees hier nog eerst even alle informatie. Inzenden is nog mogelijk tot 15 maart!

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners