Werf& Awards: de nieuwe vakprijzen voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment

Redactie Op 15 maart 2016
Gem. leestijd 2 min 1621x gelezen
Deel dit artikel:
Werf& Awards: de nieuwe vakprijzen voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment

Op 16 juni 2016 worden de eerste Werf& Awards uitgereikt binnen de categorieën: de meest impactvolle arbeidsmarktcommunicatiecase en de meest impactvolle recruitmentcase van Nederland. In totaal worden per categorie twee prijzen toegekend. Eén van ‘het publiek’ en één als resultante van drie vakjury’s die ieder vanuit hun eigen expertise de inzendingen zullen beoordelen.

Impact op instroom

De Werf& Awards zijn prijzen voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment cases die impact hebben (gehad) op de instroom van een organisatie, opdrachtgever of werkgever. Impact op instroom wordt gedefinieerd als alle acties, initiatieven, veranderingen, strategieën of beleid welke direct of indirect een positief resultaat/effect/invloed/gevolg of werking hebben (gehad) in het aantrekken van werknemers, vrijwilligers, stagiaires of elke andere vorm van instroom.

Daarin wordt een onderscheid gemaakt in arbeidsmarktcommunicatie (meer gericht op werving) en in recruitment (meer gericht op sourcing en selectie).

Breed toegankelijk

De Werf& Awards hebben als ambitie om de awards van het vakgebied te worden. Naast een goed doordachte opzet en een brede vakbekwame jury, zijn een aantal belangrijke belemmeringen weggenomen waardoor de awards breed toegankelijk zijn. Een paar van de belangrijkste kenmerken, zijn:

  • Er zijn geen kosten verbonden aan inzenden of meedoen.
  • Je kunt onbeperkt werkgevers/cases voordragen voor een award.
  • Iedereen mag insturen, van werkgever tot interimmer en van reclamebureau tot detacheerder.
  • Inzenden kan van zeer kleine en gerichte acties (bijv. in vacatureteksten, referral of sourcing) tot brede, multimediale campagnes.
  • Elke werkgever/opdrachtgever mag maximaal drie cases inzenden.

Voordragen t/m 22 april en inzenden t/m 29 april

De Werf& Awards moeten ‘het feestje worden van het vakgebied’. Alle inzendingen komen op Werf-en.nl te staan en moeten dienen als inspiratie en prikkels om het vak verder te professionaliseren. Hoe dan ook word je werk in de etalage van het vak gezet.

Cases voordragen kan tot 22 april en op 29 april stopt de daadwerkelijke inzending. Vanaf 9 mei kan iedereen stemmen. Op 2 juni komt de vakjury bij elkaar en de uitreiking vindt 16 juni plaats.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners