Werkgevers vinden wereldwijd moeilijk personeel

Redactie Op 25 mei 2011
Gem. leestijd 2 min 2324x gelezen
Deel dit artikel:

Werkgevers vinden wereldwijd moeilijk personeelEen op de drie werkgevers wereldwijd (34%) zegt moeite te hebben met het vervullen van vacatures omdat de juiste talenten niet beschikbaar zijn. Dit aantal is het hoogst sinds vóór de recessie in 2007. In Nederland speelt dit bij 17 procent van de werkgevers blijkt uit onderzoek van ManpowerGroup.

Technici, sales en ambachtslieden

Wereldwijd is de vraag het grootst naar technici, salesmedewerkers en ambachtslieden. In Nederland staan technici ook op de eerste plaats, gevolgd door managers en productie-operators. 9 van de 10 functies die dit jaar in de top 10 staan, stonden er vorig jaar ook al in. Sterker nog, in 2006 toen dit onderzoek voor het eerst werd gehouden waren 9 van de 10 al in de lijst vertegenwoordigd.

Top 10 moeilijk vindbare functiegroepen

Japan heeft meeste moeite met vinden personeel

De drie landen waarin werkgevers de meeste moeite hebben om de juiste mensen voor openstaande vacatures te vinden, zijn Japan (80 procent), India (67 procent) en Brazilië (57 procent). Tekorten aan talent zijn het minst problematisch in Polen (4 procent), Ierland (5 procent) en Noorwegen (9 procent).

Vaardigheden worden gemist

De ondervraagde werkgevers kunnen vooral moeilijk geschikt personeel vinden omdat kandidaten benodigde vaardigheden missen, te weinig ervaring of ontoereikende kwalificaties hebben. 28% van de werkgevers geeft in het onderzoek aan dat sollicitanten een gebrek aan ervaring en vaardigheden heeft.

Onderzoek

Het Talent Shortage onderzoek van ManpowerGroup is dit jaar voor de 6e keer gehouden onder bijna 40.000 werkgevers in 39 landen.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners