‘Werven met Wiepjes’ moet winnen, of: hoe de prijzen in recruitment verdeeld worden

Martijn Smit Op 09 april 2018
Gem. leestijd 3 min 1353x gelezen
Deel dit artikel:
‘Werven met Wiepjes’ moet winnen, of: hoe de prijzen in recruitment verdeeld worden

Ook in het recruitmentvak worden graag prijzen uitgedeeld. Martijn Smit deelt – geheel belangeloos – wie van hem wel eens in het zonnetje gezet mag worden…

Recruiters en prijsjes: als we érgens dol op zijn in dit vak is het elkaar in het openbaar een veer toesteken in een plek waar de zon niet komt. Daarna kunnen wij dan een jaar lang als een soort pauw paraderen en rondbazuinen dat wij de beste, meest indrukwekkende Werf&ende recruiter van het land zijn.

‘Kan er een vleugel bij?’

Zo puilt de prijzenkast van Maaike Thijssen al tijden uit, en heeft ze haar BAM-collegae inmiddels gevraagd om een vleugel aan haar huis aan te bouwen waar zij de nieuwe prijzen kan neerzetten. En ik weet dat Bart Groeliken thuis een apart kastje heeft voor zijn prijsje als beste werkgever, dat hij kreeg van de exotische mevrouw Sharita (of, zoals ik haar noem: Shakira) Boon, chef troubadour van de Persgroep (Leuk weetje over mevrouw Boon: haar achterbak ziet eruit als een Zalando-warehouse, met 50 paar schoenen erin).

Best of breed-solution

De prijsjes die er weer eraan zitten te komen zijn de Werf& Awards. Als HROffice doen wij zelf mee met de Purdey-case en ik kan zeggen: dat is ook echt iets om trots op te zijn. Ik kwam net in dienst toen dit project werd afgerond, maar het was een bijzonder mooie case waaraan we hard hebben gewerkt om onze best of breed-solution te realiseren voor de klant. En als je nagaat dat wij tot aan het kassasysteem toe gekoppeld hebben in het HR-proces van Purdey, mag je daar als HCM-speler ook verdomd trots op zijn, denk ik.

Toen wij hieraan begonnen hadden ze nog een volle bos haar, inmiddels zien mijn collega’s eruit als Jason Statham

Natuurlijk, er waren ook echt wel challenges in het proces. Het grappige is dat je dat vaak niet hoort bij dit soort prijzen. Toen wij begonnen aan dit project hadden mijn collegae Jeen Westra en Niels Broerse nog een volle kop met haar. Inmiddels zien ze er allebei echter uit als Jason Statham. Maar ik durf ook wel te stellen dat wij voor de retail echt de beste oplossing in de markt hebben, tot aan je workforce management aan toe.

Als ik het iemand gun…

Ik heb mij de afgelopen weken ook verdiept in de concurrentie. Om heel eerlijk te zijn: als ik het iemand gun is het wel Stephan Wiepjes van Sandd. En natuurlijk het hele team eromheen, maar ik ken wervende Wiepjes persoonlijk, dus van mij krijgt hij nu alle credits. Stephan is een leuke rebel. Hij had ooit een workaround bedacht bij een niet nader noemen vacaturebank. Daardoor kon hij in 1 keer nagenoeg kosteloos zijn duizenden vacatures erin pompen. Want als jij denkt dat je als recruiter een workload hebt, moet je eens kijken hoeveel mensen Wiepjes elk jaar moet werven. En dan had hij vorige week ook nog eens een weergaloze presentatie op Emerce Recruitment.

Stephan heeft zo’n mooi proces neergezet, waarin hij echt heeft ingezet op het proces en zich niet heeft laten leiden door het systeem. Stephan is inmiddels een soort Piet Paulusma van predictive vacatures-plekken. Hij kan nu zelfs kijken of er meer sollicitaties zijn op dagen dat het regent versus dagen dat de zon schijnt.

Wiepjes kan nu zelfs kijken of er meer sollicitaties zijn op dagen dat het regent of als de zon schijnt

Ik sprak van de week een aantal juryleden van de Werf& Awards. Zij vertelden mij tussen neus en lippen door dat het ook dit jaar weer moeilijk beslissen is. Uiteraard hoop ik op winst voor HROffice. Maar als wij niet winnen, dan hoop ik van harte dat wervende Wiepjes wint…

Later vandaag…: de nominaties

Op 9 april om 16.00 worden op deze site de nominaties voor de Werf& Awards bekend. Zij mogen zich op 19 april presenteren voor de jury. Lees hier nog eens over alle ruim 50 (!) ingezonden cases en de verdere procedure.

Over de auteur

martijn smitMartijn Smit werkt bij Adver-Online als HR & Recruitmentstrateeg.

Lees ook van Martijn:

Alle artikelen van Martijn

Tags:
Deel dit artikel:

Martijn Smit

HR & Recruitmentstrateegbij Adver-Online
Martijn Smit werkt bij Adver-Online als HR & Recruitmentstrateeg.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners