In nieuwe recruitmentvideo’s spreekt ABN Amro kandidaten wel héél persoonlijk aan

Peter Boerman Op 22 juni 2017
Gem. leestijd 2 min 1644x gelezen
Deel dit artikel:
In nieuwe recruitmentvideo’s spreekt ABN Amro kandidaten wel héél persoonlijk aan

Kandidaten op IT- en financegebied zijn lastig te vinden. ABN Amro gaat het nu proberen met speciale video’s, die op maat gemaakt worden voor de kandidaten die ze zelf op het oog hebben.

In de gepersonaliseerde video’s wordt onder meer de naam van de gesourcete kandidaat al op een bezoekerspasje voorgedrukt. Ook zit talent sourcer Joep Hermsen aan het begin van de video bijvoorbeeld ‘heel toevallig’ net naar het profiel van de kandidaat in kwestie te kijken. Niet ongrappig: in de voorbeeldvideo is dat het profiel van de Nederlandse baas van LinkedIn…

Kijkje in de keuken

ABN Amro richt zich met de persoonlijke video’s in het bijzonder op mensen met minimaal 3 jaar werkervaring. Ze worden ingezet via de meest relevante (social media-)kanalen zoals LinkedIn. De bank hoopt zich met de video’s positief te onderscheiden, legt Hermsen uit. ‘In deze video’s geven we alvast een kijkje in onze keuken. Het is een nieuwe en innovatieve manier van werven. Dat past ook bij ons, want we willen een innovatieve bank én werkgever zijn.’

abn amro persoonlijk video

Persoonlijk benaderd: 25% meer respons

De persoonlijke video’s spelen volgens ABN Amro specifiek in op de behoeften van de doelgroep. ‘Ontvangers van een persoonlijk bericht dat bovendien op hun belevingswereld is toegespitst, blijken zich sneller aangesproken te voelen. Uit de eerste resultaten van deze vernieuwende manier van werven blijkt dat de respons 25 procent hoger ligt dan bij traditionele recruitmentberichten’, aldus Hermsen, die voor de video’s samenwerkte met StoryTEQ.

Lees ook:

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners