‘Wet DBA nauwelijks beletsel voor vraag naar interimmers’

Peter Boerman Op 22 juni 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1056x gelezen
Deel dit artikel:
‘Wet DBA nauwelijks beletsel voor vraag naar interimmers’

Er mag dan veel kritiek zijn op de wet DBA, voor de vraag naar interimmers is de wet nauwelijks een belemmering.

De vraag naar interim-managers stijgt, en stijgt gewoon door, stelt Marleijn de Groot, partner van Schaekel & Partners, het bureau dat samen met Nyenrode de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide interim managers onderzocht. Ondanks de onder vuur liggende wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) dus, die juist beoogt schijnzelfstandigheid beter aan te pakken.

Met name de overheid

Vooral bij de overheid is sprake van een groeiende vraag naar tijdelijke managers, constateert de 13de editie van de zogeheten Interim Index, waarvoor 457 interim-managers – actief op management- en directieniveau – werden ondervraagd. Onder de bij de overheid actieve interim-managers verwacht 43% een groeiende vraag, en slechts 8% een daling. Van de totale groep verwacht 44% méér vraag, en 13% een daling.

Rond de 110 euro per uur

Het onderzoek laat verder zien dat tarieven voor top-interim managers in de overheid rond 110 per uur liggen, bij een gemiddelde opdrachtduur van 13 maanden, en een gemiddelde werkweek van 3,5 dag. De Groot: “In de praktijk zien wij dat de toegevoegde waarde van een externe manager na verloop van tijd, zo’n 9 tot 12 maanden, minder wordt. Voor die tijd moet de opdracht zijn afgerond.”

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners