Whatsapp Vacature Service (Personato Werving en Selectie)

Peter Boerman Op 26 april 2016
Gem. leestijd 3 min 1453x gelezen
Deel dit artikel:
Whatsapp Vacature Service (Personato Werving en Selectie)

Met de Whatsapp vacature service ben je altijd en overal als eerste op de hoogte van de allernieuwste vacatures in jouw werkgebied. Lees de hele case van Personato Werving en Selectie die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards.

Case Personato Werving en Selectie

Omschrijving van de case

Als Personato zijnde zijn we altijd op zoek naar innovatieve methodes om nieuwe doelgroepen te bereiken. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen waarmee we onze klanten en kandidaten nog beter van dienst kunnen zijn.
Wij vinden de Whatsapp Vacature Service een perfecte aanvulling aan onze online marketing communicatiemix. Waarom? Whatsapp is de meest gebruikte app in Nederland. Consumenten houden van het gemak van de service en de snelle manier van communiceren via dit platform. Om op dit platform een rol te spelen en het ontvangen van vacatures nog eenvoudiger te maken voor onze kandidaten hebben we deze service bedacht. Via de Whatsapp Vacture Service kunnen we leden van de service binnen no-time de nieuwste vacatures aanbieden zonder dat deze kandidaten hier veel moeite voor moeten doen; ze ontvangen simpelweg een Whatsapp bericht op hun telefoon wanneer een nieuwe vacature op de website verschijnt. Bovendien hebben kandidaten de mogelijkheid om werkgebieden te selecteren waar zij graag vacatures van ontvangen. Op deze manier is de kandidaat altijd als eerste op de hoogte van de allerlaatste vacatures in zijn of haar werkgebied. Bij eventuele interesse kunnen ze via een simpele klik meer informatie opvragen en eventueel reageren.

whatsappserice2

Wat was de impact van de case?

Buiten de vele complimenten die we ontvangen hebben voor deze service levert het kwantitatief en kwalitatief gezien veel kandidaten op. Reeds vele mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de vacatureservice en ontvangen via deze weg steevast onze nieuwste vacatures.
Intern is de service ook met gejuich ontvangen. Naast de extra poule kandidaten voor onze consultants is de service voor hen ook een prettig extraatje om te kunnen vermelden in de communicatie richting (potentiële) kandidaten en klanten.
Het grootste en mooiste compliment kregen we misschien wel via concurrenten die via verschillende manieren probeerden informatie op te vragen over de service. Door bijvoorbeeld zichzelf aan te melden voor de service en undercover telefoontjes te plegen richting onze marketingafdeling met vragen over de service bleken zij toch wel erg benieuwd naar onze nieuwste aanwinst!

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

De Werf& awards zijn bedoeld voor cases die impact hebben gehad op de instroom van organisaties. Onze Whatsapp Vacature Service is hier een perfect voorbeeld van. De Whatsapp Vacature Service is een innovatieve ontwikkeling die past bij de tegenwoordige tijd en mindset van de consument. De service springt in op het meest gebruikte communicatiemiddel van kandidaten en heeft daardoor een enorm (potentieel) bereik en toegevoegde waarde aan ons vak.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Michiel van Gog – Directeur Marketing en Sales Personato
Tom Goosen – Marketing Manager Personato
Willem Verheijen – Marketeer Personato
Joost Habraken – Marketeer Personato

Neal van den Eertwegh – Skindustries
Wireless Services

Ook kans maken op een Werf& Award?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 29 april 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners