Wil je kandidaten die blijven? Vraag naar hun browser

Peter Boerman Op 17 maart 2015 Gem. leestijd 1 min1444x gelezen
Deel dit artikel:
Wil je kandidaten die blijven? Vraag naar hun browser

Wil je medewerkers die niet te snel weer vertrekken? Kijk dan goed hoe ze hun sollicitatie invulden. Mensen die Chrome of Firefox gebruiken, blijken 15 procent langer in dienst te blijven dan Explorer- of Safari-gebruikers.

Dat ontdekte online recruitmentbureau Cornerstone Ondemand na analyse van 50.000 online assessments, schrijft The Atlantic.  De Firefox- en Chrome-gebruikers presteerden ook beter, al specificeert Cornerstone niet precies hoe het dat gemeten heeft.

cornerstone 2

Geïnformeerde consumenten

Hoofd analyses Michael Housman van Cornerstone zegt in The Atlantic geen verklaring te hebben voor het gevonden verband, al vermoedt hij dat het te maken heeft met het feit dat Firefox-en Chrome-gebruikers de moeite hebben moeten nemen om deze browser te installeren; Internet Explorer en Safari worden standaard meegeleverd. ‘Dat laat zien dat je een geïnformeerde consument bent’, aldus Housman tegen Freakonomics Radio. ‘Je laat zien dat je een keuze maakt die niet standaard is.’

Minder intelligent

Uit eerder onderzoek, uit 2011, bleek al dat gebruikers van Internet Explorer minder intelligent zijn dan gebruikers van Firefox of Chrome. Volgens Cornerstone en The Atlantic is dit Big Data-onderzoek niet zinloos. Nieuw personeel werven is duur, net als verloop, en dus kan het slim zijn op zoiets simpels te letten als de browser die gebruikt wordt. Al voegt Housman wel toe dat de manier waarop de baas met zijn personeel omgaat nog wel een stukje belangrijker is in de vraag of personeel blijft of vertrekt.

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency