Wil je kandidaten die blijven? Vraag naar hun browser

Peter Boerman Op 17 maart 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 1451x gelezen
Deel dit artikel:
Wil je kandidaten die blijven? Vraag naar hun browser

Wil je medewerkers die niet te snel weer vertrekken? Kijk dan goed hoe ze hun sollicitatie invulden. Mensen die Chrome of Firefox gebruiken, blijken 15 procent langer in dienst te blijven dan Explorer- of Safari-gebruikers.

Dat ontdekte online recruitmentbureau Cornerstone Ondemand na analyse van 50.000 online assessments, schrijft The Atlantic.  De Firefox- en Chrome-gebruikers presteerden ook beter, al specificeert Cornerstone niet precies hoe het dat gemeten heeft.

cornerstone 2

Geïnformeerde consumenten

Hoofd analyses Michael Housman van Cornerstone zegt in The Atlantic geen verklaring te hebben voor het gevonden verband, al vermoedt hij dat het te maken heeft met het feit dat Firefox-en Chrome-gebruikers de moeite hebben moeten nemen om deze browser te installeren; Internet Explorer en Safari worden standaard meegeleverd. ‘Dat laat zien dat je een geïnformeerde consument bent’, aldus Housman tegen Freakonomics Radio. ‘Je laat zien dat je een keuze maakt die niet standaard is.’

Minder intelligent

Uit eerder onderzoek, uit 2011, bleek al dat gebruikers van Internet Explorer minder intelligent zijn dan gebruikers van Firefox of Chrome. Volgens Cornerstone en The Atlantic is dit Big Data-onderzoek niet zinloos. Nieuw personeel werven is duur, net als verloop, en dus kan het slim zijn op zoiets simpels te letten als de browser die gebruikt wordt. Al voegt Housman wel toe dat de manier waarop de baas met zijn personeel omgaat nog wel een stukje belangrijker is in de vraag of personeel blijft of vertrekt.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners