Wim op woensdag: Stress belemmert 9 van de 10 recruiters in hun werk  

Niet minder dan 90% van de recruiters geeft aan dat stress hun werk belemmert, blijkt uit recent onderzoek van Wim van den Nobelen. Valt hier eigenlijk nog wel iets aan te doen?

Wim Van den Nobelen Op 12 juli 2023
Gem. leestijd 3 min 280x gelezen
Deel dit artikel:
Wim op woensdag: Stress belemmert 9 van de 10 recruiters in hun werk  

Twee weken geleden ben ik een onderzoek gestart naar stress onder recruiters. De resultaten zijn shocking en een pas op de plaats is dan ook direct nodig. Het aantal respondenten valt tegen, dit waren er namelijk slechts 60. Maar desondanks liegen de resultaten er niet om. Wellicht, beter gezegd: hopelijk, is dit een aanzet tot een groter onderzoek en meer actie.

Niet minder dan 90% van de recruiters geeft aan dat de genoemde stressfactoren hun werk belemmert.

Wat blijkt? Niet minder dan 90% van de recruiters geeft aan dat de genoemde stressfactoren hun werk belemmert! Dat is dus 9 op de 10. Ruim de helft hiervan geeft aan dat dit nu nog altijd het geval is, iets minder dan de helft zegt hier gewend aan te zijn geraakt. Let wel: niet dat ze het nooit hebben, maar dat ze er inmiddels gewend aan zijn geraakt.

De cijfers 

Gemiddeld blijkt een recruiter een workload te hebben van tussen de 10 en 25 vacatures per maand. Van alle stressfactoren staat het halen van deadlines duidelijk op nummer 1 met 25%. Andere stressfactoren die veel voorkomen zijn: het tekort aan kandidaten, een slecht werkend (of: géén) ATS en problemen met de hiring manager.

Gemiddeld heeft een recruiter een workload van tussen de 10 en 25 vacatures per maand.

Van de ondervraagde recruiters geeft 48% aan dat deze stressfactoren het resultaat van hun werk belemmert. Bij 40% van de recruiters belemmeren deze stressfactoren zelfs hun leven buiten het werk. Van recruiters weten we dat ze vaak buiten kantoortijden bereikbaar (moeten) zijn, maar an sich is dat niet de reden van de stress. Natuurlijk hebben deadlines effect op jouw bereikbaarheid, maar de bereikbaarheid vormt niet de belemmering. Iets om serieus over na te denken, lijkt me.

Zeg eens nee

Uit de 60 reacties heb ik ook nog een aantal tips gehaald. Doe er je voordeel mee.

  • Neem afstand om tot rust te komen maar ook om je proces te verbeteren;
  • Geef grenzen aan: zeg (eens) nee;
  • Wees duidelijk en open (hoe moeilijk dat meestal ook is).

Over de auteur

wim van den nobelen recruiterdilemma'sWim van den Nobelen is recruiter salarisadministratie bij Strictly People. Hij schrijft voor Werf& de ‘Wim op woensdag’. Elke woensdag vind je hier een blog, onderzoek, artikel of interview van hem.

Lees ook:

 

Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij FinCar
Wim van den Nobelen is recruiter/eigenaar van FinCar, investeerder, blogger op Werf& en Ambassadeur van Guruz
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners