Home Nieuws Wordt dit ‘blockchain-cv’ de nieuwe standaard voor recruiters?

Wordt dit ‘blockchain-cv’ de nieuwe standaard voor recruiters?

1.095 keer
1
bizzy

Dat de blockchain ook in recruitment kansen heeft, wisten we natuurlijk al langer. De Nederlander Douwe Bart Mulder probeert het nu als ceo van Bizzy, dat een wereldstandaard voor cv’s wil worden.

Het is het officieel in Nederland gevestigde platform CareerChain dat met Bizzy sollicitanten belooft ‘slechts een paar klikken van hun perfecte baan’ verwijderd te zijn. Het zou gaan om ‘een revolutie’ van de arbeidsmarkt, aldus de initiatiefnemers.

Elke keer solliciteren? Te veel moeite

Idee van Bizzy is dat werkzoekenden nu zó vaak dezelfde informatie in sollicitatieformulieren moeten invullen, dat ze uiteindelijk goede kansen laten schieten. Het kost ze gewoonweg te veel moeite om te solliciteren, zeker via een mobiel. CareerChain heeft uitgerekend dat sollicitanten gemiddeld 10 tot 20 sollicitatieformulieren moeten invullen voordat ze ergens worden aangenomen. Steeds weer dezelfde werkervaring, opleidingen, contactgegevens en samenvatting van vaardigheden invullen? Daar hebben velen geen zin meer in.

Nog maar één keer al je gegevens invullen

Ja, je kunt soms wel een cv uploaden. Maar zeker op een mobiel is dat lang niet altijd voorhanden. Daarom heeft CareerChain met ‘Bizzy’ geprobeerd in dat gat te springen. Het idee: één keer je gegevens invullen, vervolgens overal kunnen solliciteren. De profielen worden gebouwd op een blockchain, zodat ze kunnen worden vertrouwd en gedeeld met iedereen vanaf elk device, terwijl tegelijkertijd data en privacy worden beschermd.

bizzyDe Intel voor de arbeidsmarkt

Bizzy zet zichzelf neer als de ‘Intel Inside for the job market‘. Gebruikers hoeven geen digitale wallets of zo te hebben. Als ze eenmaal hun profiel hebben gevormd, kunnen ze met de Bizzy-button op jobsites eenvoudig solliciteren. Het blockchain-cv is aan de gedachten ontsproten van Ray Gibson en Andrew Evans (een medeoprichter van Careerbuilder.com). Ze hebben er een Nederlandse stichting voor opgericht en sinds kort ook een Nederlandse ceo bij gevonden, Douwe Bart Mulder, die eerder met 3D-printers werkzaam was, maar in 2013 bijvoorbeeld ook Europa’s eerste blockchain-ATM bouwde.

Private token sale

Het team van CareerChain reist nu niet alleen de wereld rond om HR-professionals te vertellen over wat zij zien als dé verandering in de HR-wereld. Er is momenteel ook een ‘private token sale‘ gaande om geld op te halen om het platform verder uit te rollen. Die token sale wordt geleid door de stichting die als doel heeft Bizzy-profielen als industriestandaard aanvaard te krijgen.

10 miljoen gebruikers in 2019

Volgens de roadmap moet in september de eerste versie van Bizzy worden gelanceerd. Het idee is dat er precies een jaar later al 10 miljoen gebruikers van het blockchain-cv zullen zijn. Gebruik zal voor de werkzoekenden gratis zijn en blijven, zo belooft CareerChain. De kosten zullen uiteindelijk moeten worden opgebracht door jobboards en de ATS-gebruikers.

Lees ook:

1 REACTIE

  1. Klinkt als een boeiende, en in potentie geweldige, ontwikkeling. 1 CV, dat je mogelijk nog in data kan aanpassen wat je naar een bedrijf stuurt, waarbij de vraag wel is of de bedrijven je data echt krijgen of dat je enkel ze toegang geeft tot je die weer intrekt. Dat is bedrijfsmatig namelijk wel een dingetje natuurlijk. Eventueel een talent pipeline opbouwen, hoewel, ook dat kan je er in doen, maar dan kandidaat centraal.

    Toegang voor bedrijven betaald maken zou wel een dingetje kunnen zijn. Dat werkt alleen bij voldoende animo en voldoende animo heb je alleen als je voldoende bedrijven hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here