Wie wordt dit jaar de meest invloedrijke recruiter?

Peter Boerman Op 30 november 2017
Gem. leestijd 2 min 1055x gelezen
Deel dit artikel:
Wie wordt dit jaar de meest invloedrijke recruiter?

De verkiezing voor de Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar is weer gestart. En dit jaar gebeurt dat in een heel nieuw jasje. Met een belangrijke rol voor video, én voor een vakjury.

Het startschot is gegeven. Tijdens het recente Recruitment Tech Event deed initiatiefnemer en organisator Bas Westland de aftrap voor de negende editie van de verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ van het jaar, kortweg: #MIR2017. Tijdens deze jaarlijkse verkiezing strijden genomineerde recruiters om de felbegeerde eer zich een jaar lang de meest invloedrijke te mogen noemen.

Twee grote veranderingen: video en vakjury

Dit jaar is de opzet van de verkiezing behoorlijk vernieuwd. Er zijn twee majeure veranderingen ingevoerd:

Introductie Vakjury

De verkiezing van de ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ was altijd een publieksprijs. Dit jaar is er een vakjury aan toegevoegd, bestaande uit:

Het laatste jurylid is naar voren gekomen uit een verkiezing onder de 29 (categorie)winnaars van de afgelopen 8 jaar (2009-2006).

• Introductie videovragen

De tweede verandering is dat alle genomineerden via het videointerviewplatform van Cammio vijf vragen krijgen voorgelegd.

1. Wat is je grootste recruitment-succes van het afgelopen jaar geweest?
2. Wat is je belangrijkste recruitment-innovatie van het afgelopen jaar geweest?
3. Wat heb je het afgelopen jaar gedaan om bij te blijven in het vak?
4. Hoe heb jij je kennis over het vak het afgelopen jaar binnen en buiten je bedrijf gedeeld?
5. Wat is volgens jou de belangrijkste recruitmenttrend voor 2018?

Waarom deze veranderingen?

De veranderingen zijn volgens Westland ingegeven door twee argumenten. ‘Enerzijds omdat iedereen dan kan meedoen, en niet alleen de recruiters die een grote backoffice hebben, die voor hen een dikke case kunnen uitwerken. Anderzijds omdat dan al tijdens de verkiezing álle genomineerden aan iedereen hun kwaliteit kunnen laten zien.’

‘Door video te gebruiken kunnen álle genomineerden aan iedereen hun kwaliteit laten zien’

Vakgenoten nomineren vakgenoten

In de basis van de verkiezing verandert overigens ‘niet veel’, zegt Westland. Het is dus nog steeds zo dat vakgenoten, collega’s, kandidaten of klanten recruiters kunnen nomineren in de categorieën Agency, Corporate, Interim en Talent. ‘Dat hebben we altijd zo gedaan en werkt goed, dus houden we dat ook zo.’

Wie volgt Joris van den Beuken op?

Dus: wie wordt de opvolger van Joris van den Beuken, #MIR2016? En wie gaat de opvolger van Sanne van Vliet worden in de categorie Corporate? Wie de opvolger van Burak Öktem in de categorie Interim? En wie wordt het nieuwe talent van 2017, een titel die vorig jaar ging naar Madelon Blokker van YoungCapital?

‘Transparantie en kwaliteit staan bij deze verkiezing voorop’

Nu nomineren, vanaf 11 december stemmen

De verkiezing zelf wordt op 11 december gestart. Tot die tijd is het mogelijk om kandidaten te nomineren (en meteen te checken wie al is genomineerd). ‘Transparantie en kwaliteit staan bij de verkiezing voorop’, aldus Westland. ‘Met openbare video’s en openbare juryrapporten voorkom je de schimmige achterkamertjespolitiek die je veel ziet bij verkiezingen waar een vakjury ingezonden cases beoordeelt. Dat wil ik niet.’

Elk jaar, sinds 2009

De verkiezing van de Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar wordt sinds 2009 gehouden. Eerdere overall winnaars zijn: Joris van den Beuken (2016), Koos Wurzer (2015), Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009).

Bekijk hier een impressie van het Recruitment Tech Event, waar de verkiezing startte:

Lees meer:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners