W&S-bureaus: nog lang niet overbodig

Peter Boerman Op 10 maart 2014
Gem. leestijd 2 min 2059x gelezen
Deel dit artikel:
W&S-bureaus: nog lang niet overbodig

Goed nieuws voor traditionele werving- en selectiebureaus: werkzoekenden vinden ze nog lang niet overbodig, ook niet in tijden van social media.

Werkzoekenden in Engeland noemen recruitment companies zelfs de belangrijkste en meest effectieve manier om aan informatie over vacatures te komen. De 38 procent van de werkzoekenden die voor werving- en selectiebureaus kiest als primaire informatiebron is ruim hoger dan de 29 procent die op jobboards vertrouwt, en bijna drie keer zo hoog als de 13 procent die direct op werkgevers afgaat, volgens recent onderzoek van technisch adviesbureau Advanced Resource Managers (ARM).

Minstens 3 gesprekken

ARM ondervroeg zowel werkgevers als werkzoekenden en kwam daarbij onder meer tot de volgende conclusies:

  • Er is veel vraag naar (vaste) functies, zowel van de kant van kandidaten als van werkgevers
  • Zowel de goede kandidaten als werkgevers zijn zich bewust van hun opties en verwachten veel in termen van kwaliteit, betrokkenheid en customer experience.
  • Er is veel optimisme: kandidaten zijn dynamisch en ambitieus, en veel bedrijven hebben groeiplannen.
  • Meer dan een kwart van de Britse werkgevers gebruikt werving- en selectiebureaus in elk geval voor 20 procent van de vacatures. Ongeveer een vijfde gebruikt ze voor (bijna) alle vacatures.
  • 38 Procent van de werkzoekenden zegt dat werving- & selectiebureaus de beste manier zijn om een nieuwe baan te vinden, meer dan jobboards (30%) en social media (12%)
  • Bijna 70 procent van de werkgevers interviewt een kandidaat minstens 3 keer voordat hij of zij een baan krijgt aangeboden, 32 procent houdt zelfs (minstens) 4 sollicitatiegesprekken
  • 73 Procent van de werkgevers wil (minstens) 4 geschikte cv’s zien van het werving- en selectiebureau dat ze in de arm hebben genomen.

De conclusie? Werving- & selectiebureaus mogen onder druk staan, hun rol is in elk geval nog lang niet uitgespeeld. Tenminste, in Engeland. Maar waarom zou het hier eigenlijk zoveel anders zijn?

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners