Yoga, tuinieren, motorrijden: in de wervingsvideo’s van ABAB komt het allemaal voorbij

Peter Boerman Op 24 oktober 2018
Gem. leestijd 2 min 886x gelezen
Deel dit artikel:
Yoga, tuinieren, motorrijden: in de wervingsvideo’s van ABAB komt het allemaal voorbij

Yoga, tuinieren, motorrijden: wie denkt dat accountants alleen maar van cijfers houden, krijgt in de wervingsvideo’s van ABAB een heel ander beeld voorgeschoteld.

“De afgelopen tijd hebben we verschillende acties ondernomen om ABAB als werkgever in de markt te zetten”, vertelt Ineke Nouwens, manager marketing & communicatie bij het accountantskantoor, dat vooral in het zuiden van Nederland veel activiteiten heeft.

‘Onze kernwaarden moeten zichtbaar zijn in alles wat we doen’

“We hebben om te beginnen goed nagedacht over onze rol als werkgever”, zegt ze. “Onze drie belangrijkste kernwaarden voor het employer brand zijn: de ontwikkelmogelijkheden bij ons, de balans tussen werk en privé en de informele werksfeer. Deze waarden moeten zichtbaar zijn in alles wat we doen.”

https://www.youtube.com/watch?v=2rNVU517wUo&

Betrokken verhalen, informele sfeer

Op basis van deze drie pijlers is onder meer de werkenbij-site volledig vernieuwd, vertelt Nouwens. Naast een meer gebruiksvriendelijk aanbod van de vacatures, draait het nu op de site vooral om de verhalen van huidige medewerkers. “De informele, menselijke sfeer is een van de belangrijkste redenen die mensen noemen als je ze vraagt waarom ze voor ABAB kiezen. Daarom hebben we gekozen voor een losse stijl van fotografie en veel betrokken verhalen van medewerkers.”

‘Videocontent is tegenwoordig onmisbaar’

Behalve met een nieuwe website, ging ABAB ook aan de slag met de productie van verschillende video’s. Deze worden ingezet voor online campagnes en verspreid via social media. “Videocontent is vandaag de dag onmisbaar om online goed vindbaar te zijn”, zegt Nouwens. “We hebben drie portretfilms gemaakt die in documentaire-stijl het verhaal van een medewerker vertellen. Het vertrekpunt is steeds wat iemand juist búíten ABAB doet. Het persoonlijke verhaal staat daarin centraal, net als op de site. Met deze films willen we bovendien het belang benadrukken van een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast hebben we een ludiek filmpje gemaakt dat het hopelijk goed gaat doen op social.”

https://www.youtube.com/watch?v=wZ8ESk8za6I

Vacatures onder handen genomen

Bij de nieuwe aanpak heeft ABAB ook de expertise ingeschakeld van Spielwork, een inmiddels behoorlijk bekende start-up die zich toelegt op wat zij ‘eerlijke vacatures’ noemen. Ze ontwikkelden voor het accountantskantoor een format dat werkzoekenden een duidelijk en realistisch beeld moet geven van de functie, aldus Nouwens. “Spielwork heeft een aantal van onze vacatures onder handen genomen. Ze maakten in overleg met medewerkers die nu de betreffende functie vervullen onder andere een weekagenda die duidelijk inzicht geeft in de werkzaamheden. Zelf hebben we de vacatures op onze site ook herschreven. Zo geven we een zo concreet mogelijk beeld van het werk.”

Meten is weten

De campagne is nog te vers om al resultaat te kunnen meten. Toch is Nouwens optimistisch. “We zien nu al dat onze werkenbij-site beter wordt bezocht en onze vacatures makkelijker worden gevonden in Google. De komende tijd gaan onze online campagnes lopen. We gaan dan uiteraard zorgvuldig meten hoe onze video’s worden bekeken. Pas dan weten we echt wat het resultaat is van onze inzet.”

https://www.youtube.com/watch?v=iW-_RCxDzDI&

Lees ook:

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners