YoungCapital biedt trainee nu ook woning in Amsterdam

Peter Boerman Op 24 november 2015
Gem. leestijd 2 min 1499x gelezen
Deel dit artikel:
YoungCapital biedt trainee nu ook woning in Amsterdam

Een nieuwe baan, en meteen woonruimte in Amsterdam erbij. Dat is wat YoungCapital een select aantal trainees biedt. 

Het aanbod van een (schaarse) huurwoning in Amsterdam is bedoeld voor trainees die in dienst komen bij het detacheringslabel van YoungCapital en is te danken aan een samenwerking met Sayhaey De Klieverink in Zuidoost, die de fonkelnieuwe woningen vanaf 1 januari 2016 verhuurt.

Zonde

YoungCapital zegt dagelijks te merken dat geschikte kandidaten ondanks hun enthousiasme alsnog moeten afhaken, omdat zij de woonlasten in Amsterdam niet kunnen betalen. ‘Zonde, want zo blijft talent onbenut’, aldus ceo Ineke Kooistra. ‘Als we dan schaars talent hebben gevonden dat 200 kilometer van Amsterdam woont, houdt het op als zij geen betaalbare woonruimte kunnen vinden.’

Social_kamer_3

Zuidoost

Appartementencomplex Sayhaey De Klieverink biedt huisvesting aan in totaal 217 starters. De oppervlaktes van de woningen liggen tussen de 21 en 30 vierkante meter. De huurprijs start bij 403 euro per maand. De startende trainees bij het detacheringslabel YoungCapital Professionals krijgen voorrang in de toelatingsprocedure van Sayhaey De Klieverink.

Bruisende leefomgeving creëren

‘Er is veel vraag naar deze woningen dus we moeten streng selecteren’, aldus Huub Feijen, partner bij de Haerzathe Groep, initiatiefnemer van het nieuwe woonconcept. ‘Bewoners moeten tussen de 18 en 26 jaar oud zijn en een betaalde baan hebben. Ook moeten de huurders over sociale vaardigheden beschikken, aandacht hebben voor hun leefomgeving en de ambitie hebben om verder te komen. Daarom hebben we een belangrijk deel van de woningen gereserveerd voor de jonge professionals van YoungCapital. Zij worden immers geselecteerd op hun ambitie en sociale vaardigheden. Ook nodigen we nadrukkelijk ambitieuze starters uit Zuidoost zelf uit, zodat er direct verbinding is met de buurt. We willen echt een bruisende leefomgeving creëren voor starters op de arbeidsmarkt met allerlei verschillende achtergronden.’

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners