Zo gebruik je sociale media om het bereik van je vacature te vergroten

Werf& gastredacteur Op 12 november 2018
Gem. leestijd 2 min 2196x gelezen
Deel dit artikel:
Zo gebruik je sociale media om het bereik van je vacature te vergroten

Wie een vacature heeft en daarvoor genoeg goede kandidaten wil vinden, kan niet meer zonder sociale media. Maar hoe zet je die het beste in?

Wist je dat ruim 75% van jouw ideale kandidaten niet actief op zoek is naar een nieuwe baan? Hoe uitdagend jouw functie ook is, hoe goed jouw arbeidsvoorwaarden ook zijn, deze groep zal nooit op jouw vacature reageren. Simpelweg omdat ze hem niet onder ogen krijgen. Ze komen niet op jobboards, en al helemaal niet op jouw werkenbij-site.

Dagelijks 10 miljoen mensen op sociale media

Hoe kun je die mensen toch bereiken met jouw vacatures? Door sociale media. In Nederland gebruiken meer dan 10 miljoen mensen dagelijks sociale media als Facebook, Linkedin, Snapchat, Google+, Twitter en/of Instagram. Deze kanalen zijn dus ideaal om in te zetten voor een gerichte wervingscampagne voor jouw vacature(s).

Of je nu wilt filteren op branche, functietitel of locatie, het kan (bij de meeste sociale media) allemaal

Socialmedia-campagnes bieden de mogelijkheid om heel exact te bepalen wie jouw vacature te zien krijgt. Of je nu wilt filteren op branche, functietitel of woonplaats, het kan (meestal) allemaal. Zo kun je jouw ideale kandidaat volledig omschrijven en op basis hiervan jouw vacature heel gericht verspreiden. Op deze manier bereik je die gigantische groep van niet-actief werkzoekenden wél. Gewoon via hun eigen timeline!

Creëer een contentkalender

Om sociale media succesvol in te zetten voor de werving van nieuw talent is een strategie creëren cruciaal. Welke mensen wil je via sociale media precies bereiken? Kies bij aanvang – afhankelijk van de doelgroep – bewust voor maximaal twee of drie sociale media om je bedrijf op te profileren. Creëer een contentkalender, zodat er regelmatig updates worden geplaatst en zorg dat iemand eindverantwoordelijk is voor het onderhouden van social media en het reageren op eventuele vragen en opmerkingen.

Een bedrijfspagina op Linkedin is bij uitstek geschikt om vacatures of blogs op te plaatsen

Een bedrijfspagina op Linkedin is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om vacatures te plaatsen, blogs te verspreiden en relaties te leggen met mensen binnen en buiten de branche. Visuele kanalen, waaronder Facebook en Instagram, zijn weer heel geschikt om je employer branding te versterken, bijvoorbeeld door collega’s in een werksituatie in beeld te brengen, of teamuitjes of de sfeer op kantoor. Wees je wel bewust van het enorme bereik – zowel onder actieve als passieve werkzoekenden – als alle collega’s een update op social media liken of delen!

brockmeyer 7 tips doe je zo sociale mediaDownload het e-book

Dit blog is geschreven door Brockmeyer Jobmarketing Experts. Wil je nog meer tips? Download dan het e-book ‘7 tips om efficiënt goede kandidaten te werven’ en begin meteen met jouw recruitmentproces te verbeteren.

Of lees ook:

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners