Zo ziet een dag in het leven van een recruiter er dus uit

Peter Boerman Op 22 september 2015
Gem. leestijd 2 min 3568x gelezen
Deel dit artikel:
Zo ziet een dag in het leven van een recruiter er dus uit

YoungCapital, het voormalige StudentenWerk, heeft 55 vacatures openstaan. Om die te vullen, heeft het bedrijf een video gemaakt, waarbij de sollicitanten in 360˚ een blik krijgen in het dagelijks leven van een recruiter.

De snel gegroeide uitzendorganisatie zoekt vooral nieuwe recruiters, online-marketeers en IT-ontwikkelaars. YoungCapital claimt met de video (gemaakt door condept) de eerste uitzender te zijn die virtual reality integreert in het recruitmentproces.

>> Bekijk hier de video.

De video is prima te bekijken via een smartphone of tablet. Wie nog meer ervaring wil, gebruikt een Oculus Rift (nog niet bepaald in ieder huis te vinden…) of een cardboard-bril, die bij YoungCapital is te bestellen. Er is op YouTube ook een low-res versie, die een stukje minder virtual reality is…

Solliciteren via WhatsApp

De video bevat een link naar de werken-bij-YoungCapital-site. Daar kunnen kandidaten direct op functies solliciteren, onder meer via WhatsApp. ‘Je moet blijven innoveren’, stelt HR-director Elbrich Batstra.

Commitment-statement

Nieuwe mensen die bij het bedrijf komen werken krijgen naast een arbeidsovereenkomst ook een zogeheten ‘commitment statement’. Dit statement wordt zowel getekend door de medewerker als zijn of haar manager en legt de investering van beide kanten vast voor de periode van (minimaal) 2 jaar.

young capital 5

Vliegende keep

Sinds begin 2015 zijn er al 70 nieuwe mensen aangetrokken binnen YoungCapital. Dat brengt het aantal medewerkers in totaal op bijna 300. Het aantal interne vacatures, nu 55, blijft de komende tijd toenemen, verwacht ceo Ineke Kooistra: ‘We groeien enorm snel. We zijn bezig met de opzet van een aantal nieuwe vestigingen, onder andere in Apeldoorn, Amsterdam en Nijmegen. Ook zijn we sinds deze maand actief als uitzender op de Duitse markt. We hebben een compleet Team Deutschland opgetuigd, dat nu al bezig is Duitse kandidaten te werven. Vanuit Hoofddorp spelen we vliegende keep, de vestiging in Keulen gaat zo snel mogelijk open.’

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners