Zo ziet een dagje recruiten bij NS er dus uit

Peter Boerman Op 23 mei 2018
Gem. leestijd < 1 minuut 755x gelezen
Deel dit artikel:
Zo ziet een dagje recruiten bij NS er dus uit

In een serie video’s geeft NS kijkjes ‘achter de schermen’. Recent was daarbij ook coördinator recruitment marketing Daphne van der Sprong aan de beurt. Wat leerden we daarvan?

Als er één organisatie actief is op YouTube dan is het de NS wel. Zo heeft het treinbedrijf onder andere videoseries met ontmoetingen in de trein, een speciale treinquiz, en over het werken op de HSL. Ook zijn er al heel wat kijkjes achter de schermen opgenomen. Leuk en leerzaam voor potentiële kandidaten.

5 dingen die we ervan opstaken

Recent nam de cameraploeg ook zo’n kijkje in de keuken van de recruitmentafdeling. Daphne van der Sprong leidde hen rond en vertelde hen tegelijk wat over haar werk. Vijf dingen die we daarvan opstaken:

  • NS krijgt jaarlijks 70.000 sollicitaties binnen (op 21.000 werknemers)
  • Het bedrijf had afgelopen jaar 5.400 vacatures
  • Je kunt er echt meer functies doen dan machinist en conducteur
  • Er werken zo’n 40 recruiters bij NS (dus ongeveer 1 recruiter per 135 vacatures)
  • NS werft ook het personeel voor alle winkels op het station

https://www.youtube.com/watch?v=-dcZTWnb3uE&

En wat Van der Sprong doet als coördinator recruitment marketing? ‘We zorgen ervoor dat we ons als aantrekkelijke werkgever positioneren’, zegt ze in de video. ‘We doen eigenlijk alles om Nederland te laten zien wat voor banen we allemaal bij NS hebben.’

Lees ook:

 

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners