Zomervakantie? Tegenwoordig solliciteren we gewoon dóór

Peter Boerman Op 14 juli 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 2828x gelezen
Deel dit artikel:
Zomervakantie? Tegenwoordig solliciteren we gewoon dóór

Het aantal sollicitaties per vacature ligt in de zomermaanden nagenoeg gelijk aan dat van andere maanden.

Veel mensen verwachten misschien dat de arbeidsmarkt stilligt in de zomer, maar dat is zeker niet het geval, meldt VONQ, bekend van Candidate.com. Ze hebben onderzoek gedaan naar 500.000 sollicitaties en vacatures waaruit blijkt dat kandidaten in de zomer actief doorgaan met solliciteren. Dit maakt het voor bedrijven interessant om ‘gewoon’ te blijven werven in de zomerperiode, melden ze er meteen maar bij.

Daling in vacatureaantallen

Terwijl werkzoekenden dus blijven solliciteren in de zomer, blijkt uit data van Jobfeed van Textkernel dat de afgelopen 4 jaar het aantal vacatures in juli en augustus wel daalt. En in september maakt het aantal nieuw gepubliceerde vacatures weer een zichtbare inhaalslag. Werkgevers lijken dus wel te ‘wachten’ tot de zomer voorbij is.

‘Zomer biedt kansen’

‘Doordat het gemiddelde aantal sollicitaties per vacature in de zomer nagenoeg gelijk blijft, biedt de zomerperiode kansen om met je wervingsvraagstukken bezig te blijven’, concludeert Ralph Brasker, chief marketing officer van VONQ, dan ook.

foto via Flickr.com

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners