25 procent meer winst voor Michael Page

Peter Boerman Op 18 januari 2012 Gem. leestijd 2 min1211x gelezen
Deel dit artikel:

De winst van het beursgenoteerde Michael Page groeide in 2011 met 25% in vergelijking met 2010. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in bemiddeling voor accountants en juristen, kende in 2011 een nettowinst van £553 mln.

De groei vorig jaar kwam vooral door de goede resultaten in de eerste zes maanden van 2011. In het vierde kwartaal viel deze groei weer flink terug. Met een winst van £85 mln zat dit kwartaal aan de onderkant van de verwachting. Onzekerheid over de Europese schuldencrisis is de voornaamste reden voor de terugval in het vierde kwartaal, zo verklaart Michael Page in een persbericht. De eurocrisis heeft een groot effect gehad op haar klanten. Vele plannen om personeel aan te nemen zijn uitgesteld of geschrapt.

Plannen om uit te breiden

Dat er minder vacatures waren in het laatste kwartaal van 2011 is niet verrassend. Dat het aantal mensen dat aanklopt bij de recruiter niet fors is toegenomen is wel opmerkelijk. ’Door alle ontslagrondes die er plaatsvinden wordt er vaak gedacht dat sollicitanten hier in groten getale binnenstromen’ aldus Michael Page Nederland. ’Natuurlijk is het aantal professionals dat zich bij ons aanmeldt licht gestegen, maar mensen die in vaste dienst bij een bedrijf zijn, durven juist weer minder snel te wisselen van baan. Dat aantal compenseert elkaar.’

Michael Page heeft de afgelopen jaren zijn vleugels uitgeslagen naar Azië en Zuid-Amerika. Daar groeide de winst het sterkst in 2011. Het bedrijf is op dit moment actief in 32 landen, drie meer dan vorig jaar. Michael Page heeft ook voor 2012 plannen om uit te breiden en wil kantoren openen in Columbia, Taiwan en Marokko.

Tags:
Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency