‘Vacature – de serie’ start crowdfundingcampagne

Peter Boerman Op 13 augustus 2014
Gem. leestijd 2 min 2276x gelezen
Deel dit artikel:
‘Vacature – de serie’ start crowdfundingcampagne

Op filmplatform Cinecrowd is de crowdfundingcampagne gestart van Vacature – de serie.

Vacature is een komische en herkenbare webserie over het werkzoekende stel Chiel en Mara. Elke aflevering draait om hun zoektocht naar een baan. Op YouTube waren al een leader te zien en een tweetal afleveringen, die tot voor kort echter niet meer dan enkele honderden kijkers trokken.

Vacature volgt de belevenissen van het hoogopgeleide werkloze koppel Chiel Ramaeckers (Pieter Verelst) en Mara Keijser (Liza Kollau). Elke aflevering draait om de zoektocht naar een baan. Heel soms is het die felbegeerde droombaan die precies aansluit op hun opleiding en ambities, maar meestal een functie ver onder hun niveau die ze tot hun frustratie ook al niet krijgen. Chiel is wegbezuinigd bij het bedrijf waar hij al jaren als vertegenwoordiger werkte. Sindsdien is hij niet meer zo zeker van zichzelf en zijn zenuwen saboteren zijn sollicitaties. Mara is vol enthousiasme en ambitie nu ze net is afgestudeerd als cultureel antropologe, maar ze heeft geen ervaring. Dat ze niet worden aangenomen ligt deels aan Chiel en Mara zelf, maar ook aan de sollicitatiecommissies die rare vragen stellen en extreem hoge eisen stellen.

Als Chiel en Mara niet binnen een paar maanden een baan vinden, kunnen ze hun hypotheek niet meer betalen en moeten ze noodgedwongen bij Chiels dominante moeder intrekken… Genoeg stof voor hilarische video’s, zou je zeggen, al blijkt dat in de praktijk dus nog helemaal niet zo makkelijk.

Bekende comedians 
De makers van Vacature – de serie zijn nu een samenwerking gestart met het Haags Comedy Festival. In de nieuwe afleveringen zullen dan ook – als alles goed gaat – Nederlandse comedians een rol spelen als concurrerende sollicitant, ceo of receptionist of ze zullen een cameo vervullen.

Eerst crowdfunden

De namen van die comedians worden later bekend gemaakt. Eerst is het dus zaak de komende 30 dagen de benodigde 10.000 euro te crowdfunden om 6 nieuwe afleveringen te kunnen maken van wat naar eigen zeggen ‘de eerste Nederlandse webserie over solliciteren’ is. Daar is echter nog heel wat voor nodig: voorlopig staat de teller pas op enkele procenten.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners