AB Vakwerk verstevigt positie door overname branchegenoot Herenbos

AB Vakwerk heeft branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Hiermee stijgt de omzet van AB Vakwerk naar ruim 110 miljoen euro en wordt het personeelsbestand uitgebreid met ruim 500 vakkrachten.

Peter Boerman Op 12 januari 2024
Gem. leestijd 2 min 118x gelezen
Deel dit artikel:
AB Vakwerk verstevigt positie door overname branchegenoot Herenbos

Het aanpakken van het tekort aan vakkrachten heeft al langere tijd de hoogste prioriteit van AB Vakwerk. Algemeen directeur Marco Meijer (links op de foto): ‘Als één van de grootste werkgevers van het noorden van het land bieden wij dagelijks aan ruim 3.000 medewerkers werk bij leden en klanten in de agrarische en aanverwante MKB-sectoren. Naast de overname van twee gerenommeerde opleiders (ATO Bedrijfstrainingen en Edunoord) de afgelopen jaren, zijn wij er ontzettend trots op nu ook een specialistische personeelsdienst over te kunnen nemen die onze positie nog verder gaat verstevigen.’

‘We zijn er ontzettend trots op nu ook een specialistische personeelsdienst over te kunnen nemen.’

De druk op de arbeidsmarkt is enorm, aldus Meijer. ‘Maar door gerichte en kwalitatief slimme investeringen weten wij deze problematiek om te zetten in mooie kansen.’ Met de overname van Herenbos – officieel per 29 december vorig jaar – verstevigt AB Vakwerk vooral haar marktpositie in Noord-Holland en in de polders van Flevoland. Daarnaast breidt ze met de overname haar activiteiten verder uit naar Zuid-Holland.

Warme overdracht

‘De overname van Herenbos is enerzijds ontstaan uit een opvolgingsvraagstuk en anderzijds om het sterke merk Herenbos in de groensector verder te ontwikkelen”, aldus directeur/eigenaar Marcel Faber. Herenbos is al jaren dé specialist in het groen in Noord- en Zuid-Holland en Flevoland en werkt samen met andere uitvoerders voor de Stichting Tri groei in groen, een unieke landelijke samenwerking tussen hoveniers, groenvoorzieners, opleiders en leerlingen gericht op het opleiden van vakbekwaam personeel voor de groensector.

‘Door het bundelen van krachten kan Herenbos nog verder groeien in de groensector.’

Faber is zeer content met de overname. ‘AB Vakwerk voelt vertrouwd en door het bundelen van krachten kan Herenbos nog verder groeien en ontwikkelen in de groensector.’ Voor AB Vakwerk biedt het naast de versteviging van haar marktpositie in het groen ook de kans om de re-integratie activiteiten van Herenbos in te zetten in haar eigen netwerk. Herenbos gaat onder eigen label haar activiteiten voortzetten waarbij alle medewerkers behouden blijven voor de organisatie. Faber zal daarbij zorgen voor een warme overdracht.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners