Adecco ondersteunt Almere bij organisatie van flexwerk

Peter Boerman Op 21 februari 2012
Gem. leestijd < 1 minuut 1373x gelezen
Deel dit artikel:

Gemeente Almere heeft per 1 januari 2012 een overeenkomst met Adecco gesloten voor de werving, selectie en inzet flexwerkers. Hiervoor hebben beide partijen een tweejarig contract getekend met een optie voor nog eens twee jaar. Opmerkelijk is dat Adecco de enige flexleverancier is.

Europese aanbesteding

De samenwerking met Adecco (ruim 150 vestigingen in Nederland) is het resultaat van een Europese aanbesteding die afgelopen zomer is gestart.  Almere gaf aan behoefte te hebben aan een totaaloplossing die op de specifieke gemeentelijke situatie is toegesneden. Vanuit onze segmentatiestrategie heeft Adecco een concept ingediend, waarin de kennis en ervaring met algemene en specialistische disciplines in de publieke sector zijn gebundeld. Aan dit concept was een concreet implementatieplan gekoppeld met heldere resultaatdoelen.

Migratie tijdelijke medewerkers

De werving- en selectie-inspanningen van Adecco spitsen zich toe op functies bij de afdeling Stadsreiniging en het Klantcontactcentrum van de gemeente. Daarnaast verleent Adecco ondersteuning bij uiteenlopende administratieve functies. De migratie van bestaande flexwerkers is inmiddels afgerond. Contracten van tijdelijke medewerkers die de gemeente wil behouden, zijn één op één omgezet, met behoud van alle eerder opgebouwde rechten op bijvoorbeeld opleidings- en vakantiedagen.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners