Adecco zet 600 man op straat tegen werkloosheid

Peter Boerman Op 24 april 2013
Gem. leestijd 2 min 1283x gelezen
Deel dit artikel:
Adecco zet 600 man op straat tegen werkloosheid

waytowork-adeccoGisteren lanceerde Adecco het internationale initiatief ‘Adecco Way to Work’. Voor dit initiatief organiseert Adecco volgende week op de Dag van de Arbeid ‘Street Day’, waarbij zij 600 man op straat zet om de strijd aan te gaan tegen de werkloosheid. Het fundament voor dit nieuwe initiatief is een online platform.

Street Day

Met ‘Adecco Way to Work’ biedt Adecco jonge werkzoekenden belangeloos tips, tools, tests en gratis workshops, om de juiste baan te vinden en zo succesvol mogelijk te solliciteren.Tijdens Street Day gaan ruim 600 medewerkers van Adecco in 16 steden de straat op om werkzoekenden te voorzien van loopbaanadvies en tips en tricks voor het sollicitatieproces. De teams van Adecco zijn onder andere te vinden in Amsterdam, Enschede, Groningen en Maastricht. Een volledig overzicht van de locaties en tijdstippen is te vinden op het online platform.

Waarom Way to Work?

Patrick Bakker, CEO Adecco Group Nederland: ‘De (jeugd)werkloosheid neemt momenteel over de hele wereld extreme vormen aan. De jeugdwerkloosheid in Nederland onder jongeren tot 25 jaar liep in het eerste kwartaal van 2013 bijvoorbeeld al op naar 15,9%. Adecco ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om werkzoekenden te ondersteunen bij het verkrijgen van een baan. Niet alleen als uitzender, maar ook als coach. De financiële crisis die in 2008 begon is veranderd in een banencrisis. Adecco heeft besloten dat het tijd is om te handelen, een extra helpende hand te bieden en expertise ter beschikking te stellen aan jonge werkzoekenden en schoolverlaters. Met ‘Way to Work’ bieden we werkzoekenden in meer dan 50 landen belangeloos tools en deskundigheid aan om succesvoller door sollicitatieprocedures te komen.’

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners