Airbridge Equity Partners verwerft belang in Wonderkind

Peter Boerman Op 20 november 2018
Gem. leestijd < 1 minuut 397x gelezen
Deel dit artikel:
Airbridge Equity Partners verwerft belang in Wonderkind

Airbridge Equity Partners (AEP) heeft een minderheidsbelang genomen in het Nederlandse recruitmenttech-bedrijf Wonderkind.

Deze Amsterdamse scale-up, opgericht in 2015 als Recruitz.io, groeit snel. Het bedrijf richt zich op het beter bij elkaar brengen van werkgevers en (latente) talenten met behulp van innovatieve software. De gedachte van Wonderkind is om van ‘het totale internet één groot recruitmentplatform te maken’.

in de huidige arbeidsmarkt is het gros van de werkzoekenden niet actief op zoek naar een nieuwe baan

In de huidige, krappe arbeidsmarkt is het gros van de werkzoekenden niet actief op zoek naar een nieuwe baan. Vooral in schaarse branches zoals ICT, techniek maar ook de zorg is vaak minder dan 10 procent actief op zoek. Wonderkind richt zich juist op de andere groep, via de mogelijkheid om diepgaand te kunnen targetten. Niet actief werkzoekenden krijgen dan voor hen relevante vacatures te zien via apps, websites, sociale media en/of via e-mail.

Dubbele omzet in 2018 verwacht

Wonderkind verwacht in 2018 een verdubbeling van de omzet, die in 2017 nog op zo’n 4 miljoen euro lag. Begin dit jaar nog riepen The Next Web en Adyen het bedrijf nog uit tot top-3-speler in de categorie ‘snelst groeiende techbedrijven’ in Nederland.

Begin dit jaar werd het bedrijf nog uitgeroepen tot de top-3 van ‘snelst groeiende techbedrijven’

Met Airbridge Equity Partners haalt Wonderkind nu een actieve investeerder aan boord die met ruime internationale ervaring in onder meer e-commerce, digital marketing, media en technologie het bedrijf wil gaan helpen bij zijn internationale groeiambities.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners