Amsterdam steunt start-ups die zich op de arbeidsmarkt richten

Peter Boerman Op 10 mei 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 807x gelezen
Deel dit artikel:
Amsterdam steunt start-ups die zich op de arbeidsmarkt richten

Een zestal start-ups op het gebied van ‘jobs of the future’ krijgt donderdag van de gemeente Amsterdam de kans op een extra duw in de rug.

De start-ups hebben allemaal op een of andere manier het doel om talent en arbeidsmarkt beter op elkaar aan te sluiten, 1 van de 5 uitdagingen die Amsterdam heeft benoemd om in 2025 uit te kunnen groeien tot 1 van de 3 meest innovatieve regio’s van Europa.

Meest adaptieve arbeidsmarkt

De gemeente heeft de ambitie om in 2025 de ‘meest adaptieve’ arbeidsmarkt van Europa te hebben. De start-ups die zich inzetten voor dit thema krijgen een extra duw in de rug tijdens het ROAST-event bij WeWork in Amsterdam. De start-ups pitchen eerst hun businessidee en krijgen daarna adviezen van experts uit het vakgebied om nog succesvoller te worden.

Welke start-ups doen mee?

De geselecteerde startups die mee mogen doen:

  • The Refugee Company – koppelt vluchtelingen aan de Amsterdamse arbeidsmarkt
  • Codaisseur – leidt mensen op in coderen/programmeren, bemiddelt in plaatsing en vult daarmee een behoefte aan vraag- en aanbodzijde
  • Wanderbrief – gelooft dat werknemers van de toekomst betaald willen worden in ervaring, dus fungeert als soort van short-term internationale uitwisselingsprojectenmakelaar
  • Part-Up – gelooft dat in de toekomst alle teams per project en op expertise worden geworven
  • Wildcard – wil netwerken makkelijker maken en je met mensen in contact kunnen brengen die ertoe doen
  • Yubu – online loopbaanplatform dat scholieren, ouders en scholen vertrouwen en hulp biedt in de profiel- en studiekeuze

Klaarstomen

Er vinden in Amsterdam overigens al allerlei innovaties op dit thema plaats, zoals: Het innovatieplatform Amsterdam Green Campus en de BSSA, een project dat hoogopgeleide jongeren klaarstoomt voor een baan bij een start-up.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners