Ook ANWB schakelt vloggers in voor wervingscampagne

Peter Boerman Op 14 oktober 2016
Gem. leestijd 3 min 2108x gelezen
Deel dit artikel:
Ook ANWB schakelt vloggers in voor wervingscampagne

De vloggerscampagne die ANWB recent heeft gelanceerd, heeft binnen enkele weken al duizenden views gegenereerd.

Vloggers zijn in. Niet gek dus dat ook ANWB, dat zo graag wil verjongen, er recent zijn toevlucht toe zocht. Eerst maakten enkele medewerkers al filmpjes over hoe het werken bij de organisatie nou is, de afgelopen maanden kwamen er ook drie externe vloggers over de vloer om een dagje mee te lopen.

De stap verder

Het bedrijf ziet het zelf als ‘de stap verder’ in de open aanpak die het nastreeft. ‘Vloggers uitnodigen om hun eigen verhaal te maken is die stap verder zetten: ga maar op onderzoek uit hoe dat ‘werken aan morgen‘ van ons dan in werkelijkheid in elkaar steekt.’

Drie vloggers over de vloer

Via The Influencers Movement zette de ANWB eerst een campagne uit om vloggers zich te laten melden. Daaruit kwamen 3 video-bloggers boven, die in augustus en september een dagje hebben meegelopen.

  • Lienke de Jong (DearGoodMorning) maakte zelfs twee vlogs omdat ze de eerste dag zo leuk vond: een dagje bij de Wegenwacht (video boven) en een kijkje bij de Alarmcentrale.

  • Roēll de Ram (WeAreTravellers) maakte een vlog bij ANWB Reizen en de ANWB Winkel

  • En Ward en Midnan maakten een vlog bij ICT. Ward mocht ook kijken bij de MAA-helikopter.

De charme: niets geregisseerd

‘De vloggers hebben we slechts meegegeven welke afdelingen van ANWB we graag onder de aandacht wilden brengen’, aldus senior corporate recruiter Albert Hoekstra. ‘Verder waren ze volledig vrij de video te maken naar hun inzicht. Daarom zie je ook dat de vloggers heel verschillende filmpjes hebben gemaakt. Dat vinden we de charme: zo past het juist binnen het eigen kanaal en is er niets geregisseerd aan.’

Verspreid over tal van kanalen

  • De vlogs zijn door de makers via hun eigen kanalen verspreid. Een aantal gaat hier nog een opvolging aan geven door ook op hun andere social kanalen nog een post te doen.
  • De vlogs zijn ook ter beschikking gesteld aan ANWB voor het werkenbijANWB-youtubekanaal.
  • Deze vlogs zijn en worden in de nabije toekomst door ANWB verspreid via de eigen social kanalen en via de werkenbijanwb.nl site.
  • De vlogs krijgen extra online advertentieruimte, bijvoorbeeld op Monsterboard, LinkedIn, Frankwatching en een aantal andere werkgerelateerde platformen (gaat nog lopen).
  • Ook interne kanalen bij de ANWB hebben al aandacht aan de vlogs besteed.

anwb vlogs vloggers campagne werkenbij

Resultaten tot nu toe

Het is nog wat vroeg om uitgebreide resultaten te meten, aldus Hoekstra. ‘Maar de eerste cijfers zijn niet mis: de vlogs van Lienke en Ward zijn al ruim 4.000 keer bekeken, en de reacties positief. Ook de vloggers zelf zijn erg enthousiast en Lienke heeft inmiddels aangeboden nog wel vaker iets te willen doen.’

En de komende maanden nog meer vloggers

ANWB is daarom van plan om de komende maanden nog meer mensen uit te nodigen om een eigen vlog te maken. ‘De aanmeldingen op TIM blijven binnenkomen. Er is duidelijk genoeg animo. Ook willen we kijken op welke manier we de vlogs nog meer onder de aandacht kunnen brengen’, zegt Hoekstra.

Lees meer over vlogs in recruitment

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en het komt gewoon in je mailbox!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners