Anywr wordt nieuwe eigenaar Settle Service

Anywr, internationaal dienstverlener voor recruitment en arbeidsmobiliteit, kondigt de overname aan van Settle Service, marktleider in Nederland op het gebied van immigratie- en relocation services.

Peter Boerman Op 02 mei 2023
Gem. leestijd 2 min 426x gelezen
Deel dit artikel:
Anywr wordt nieuwe eigenaar Settle Service

Na Expat Partners, Geneva Relocation in het derde kwartaal van 2021, Antares in januari 2022, Solantis in 2023 en recent ook Nordic Relocations bevestigt het van oorsprong Franse Anywr met deze overname andermaal zijn groeistrategie. Het Haarlemse Settle Service is het elfde bedrijf dat zich sinds 2018 bij de groep heeft aangesloten. De overname volgt kort na de opening van Anywr’s eigen recruitment agency in Eindhoven in maart 2023. Doel hiervan is de versterking van Anywr’s positie voor 360° HR services op de Nederlandse en Europese markt, mede dankzij een investeringsronde van 80 miljoen euro in juni vorig jaar.

De huidige 50 werknemers blijven bij het bedrijf werkzaam, onder leiding van Irene Bunt.

Settle Service brengt Anywr, behalve diepgaande kennis van de Nederlandse markt, extra expertise op het gebied van immigratie en relocation-assistentie voor internationale werknemers. Settle Service is opgericht in 1990 en biedt een one stop shop voor internationale mobiliteit. De huidige 50 werknemers blijven bij het bedrijf werkzaam. Dit doen ze onder leiding van Irene Bunt, die verantwoordelijk blijft voor het relocation-bedrijf.

Service excellence

‘We zijn verheugd de overname van Settle Service aan te kondigen’, aldus Anywr-CEO Olivier Desurmont. ‘Deze overname versterkt onze aanwezigheid op de internationale mobiliteitsmarkt in Europa en stelt ons in staat een breder scala aan diensten aan te bieden aan onze klanten, met name op het gebied van relocations. We kijken ernaar uit om samen te werken met het team van Settle Service om onze klanten complete, innovatieve en kwalitatieve aanbiedingen te kunnen doen.’

Deze overname zal ons in staat stellen een breder scala aan diensten aan te bieden aan onze klanten.’

Ook Irene Bunt van Settle Service reageerde verheugd op de overname. ‘We zijn blij om ons bij Anywr aan te sluiten. Anywr en Settle Service delen waarden van service excellence en continue kwaliteitsverbetering. Settle Service maakt vanaf nu trots deel uit van een toonaangevend recruitment-, internationale mobility- en technologiebedrijf. Deze overname zal onze positie op de markt versterken. Het zal ons in staat stellen een breder scala aan diensten aan te bieden aan onze klanten.’

Soonicorn

Het in 2012 gestarte tecruitmentplatform Anywr werd recent nog getipt als ‘soonicorn‘, met een geschatte waarde van ergens tussen de minimaal 350 en ruim boven de 500 miljoen dollar. Het bedrijf zegt de komende tijd op zoek te blijven naar overnamekansen om zijn wereldwijde aanwezigheid te versterken en zijn 360° digitale en HR-diensten en oplossingen voor bedrijven en talent uit te breiden.

Foto boven: het Executive Committee van Anywr in 2022

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners