ASML wil jonge technici werven in een container

Peter Boerman Op 18 september 2015
Gem. leestijd 2 min 2624x gelezen
Deel dit artikel:
ASML wil jonge technici werven in een container

ASML gaat universiteiten af met een container met daarin een precisietest. Studenten kunnen in deze ‘Precision Room’ zelf testen hoe geschikt ze zijn om bij het hightech bedrijf in Veldhoven te werken.

De promotieactie begint maandag op de Technische Universiteit in Eindhoven. Daarna zijn tot eind oktober ook de universiteiten in Enschede, Delft, Amsterdam en Nijmegen nog aan de beurt.

asml precision room

Stalen zenuwen

‘Stalen zenuwen. Een scherp oog. Een chirurgisch vaste hand. En opperste concentratie. Dat is wat de Precision Room vraagt’, zo promoot de chipmachinefabrikant de actie. De Precision Room is ontwikkeld door Youngworks en is bedoeld om bèta-studenten met een grote interesse voor technologie op een informele en interactieve manier kennis te laten maken met ASML.

Interactieve experience

De ASML Precision Room (APR, foto beneden: interieur) belooft studenten ‘een interactieve experience waar je de precisie en technologische uitdaging van ASML direct ervaart.’ Youngworks heeft het al bestaande netwerk van ASML-campus promotors op deze universiteiten getraind om studenten rond de APR te begeleiden en te voorzien van relevante info over ASML als werkgever.

asml precroom interieur

Credits

Naast Youngworks en ASML hebben ook de volgende bedrijven meegewerkt:

  • Magic Bullet (technische conceptuitwerking en design, 3d animatie, gameontwikkeling, led design en animatie)
  • Unbranded (Constructie, realisatie, installatie techniek)
  • Just Another Nerd (film en fotografie)
  • Thom Dens (sounds)
  • Voice Industries (voiceover)
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners