ASML’ers fietsen voor Ronald McDonald

Peter Boerman Op 11 september 2013
Gem. leestijd 2 min 1707x gelezen
Deel dit artikel:
ASML’ers fietsen voor Ronald McDonald

Twintig Finance-medewerkers van ASML beklimmen op 21 september met de fiets de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor de ‘buren’: het Ronald McDonald Huis in Veldhoven. De sportieve ASML’ers hopen minimaal 22.000 euro bij elkaar te fietsen.

Siska van der Vleuten nam het initiatief voor de sportieve en charitatieve uitdaging. Zij wist negentien van haar collega’s van de afdeling Finance te enthousiasmeren. Na maanden van trainen gaan de 20 fietsers op 21 september samen met zes begeleiders de uitdaging aan. Het doel waarvoor gefietst wordt was snel gekozen, vertelt collega Kuno Huisman: “Het Ronald McDonald Huis Zuidoost Brabant is naast onze campus gevestigd. Met de ondersteuning van ernstig zieke kinderen en hun familie verrichten zij prachtig werk. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij.”

Met ondersteuning van ASML zijn de fietsers in de afgelopen maanden serieus aan de slag gegaan om zich optimaal voor te bereiden op het beklimmen van de bijna twee kilometer hoge Mont Ventoux. “We hebben allemaal een uitgebreide keuring bij SportMax gehad. Iedereen moet de top kunnen halen, waarbij de verwachting is dat de deelnemers tussen de 1.30 en 4.00 uur over de 22 kilometer lange klim gaan doen, maar pin ons hier niet op vast. Omdat de testprognoses voor de Mont Ventoux nog niet helemaal accuraat zijn, gaan we onze prestaties ook terugkoppelen aan SportMax”, zegt Marco van Gemert.

In het hele traject staat het groepsgevoel voorop, aldus Arthur Ambaum: “We hebben met groepjes van verschillende niveaus regelmatig in Zuid-Limburg getraind en afgelopen week de teamspirit nog even aangewakkerd met een gezellige barbecue. Het idee is om op 21 september in drie groepen naar boven te fietsen, met per groep een begeleidende auto. Het belangrijkste doel is dat we allemaal goed boven komen.”

Op de top van de Mont Ventoux zal de cheque met de opbrengst worden overhandigd aan Bert Savonije, penningmeester van het Ronald McDonald Huis in Veldhoven. De ASML’ers hoopten in eerste instantie 10.000 euro op te halen met hun actie, maar de teller staat inmiddels op 18.000 euro. Marco van Gemert: “We hebben de doelstelling opgeschroeft naar 22.000 euro. Duizend euro per gereden kilometer, dat zou toch prachtig zijn? Onze eigen onkosten dragen we volledig zelf en het volledige opgehaalde bedrag wordt rechtstreeks op de rekening van het Ronald McDonald Huis gestort.”

Bedrijven of particulieren die een sponsorbijdrage willen leveren kunnen hiervoor hier terecht.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners