Baan vinden? Maak er een show van!

Peter Boerman Op 30 maart 2012
Gem. leestijd 2 min 3192x gelezen
Deel dit artikel:

Ben je al een hele tijd op zoek naar jouw ideale baan en kan je wel wat hulp gebruiken bij het solliciteren? Volg dan de nieuwste in de reeks reality programma’s die ons land rijk is: Baan in 1 dag.  Hierin gaat een kandidaat op zoek naar een baan. Op zaterdag 7 april kun je de eerste uitzending bekijken op RTL5.

Zoektocht naar een baan

Het format zal je bekend in de oren klinken. Het programma volgt een kandidaat in zijn zoektocht naar een baan. Hij of zij wordt daarbij intensief begeleid door jobcoach Maartje Kemme. Uiteindelijk wordt de kandidaat voorgesteld aan drie potentiële werkgevers. Het programma richt zich met name op mensen die langere tijd zonder baan zijn en routine willen opbouwen in het solliciteren.

Lastige vragen

Alle aspecten van solliciteren passeren de revue. Om te beginnen ontdekt de kandidaat hoe hij zijn profiel op vacaturesites zo kan inrichten dat hij ook daadwerkelijk vindbaar en aantrekkelijk is voor werkgevers. Daarna begint de zoektocht naar de ideale vacature. En dan begint het echte werk pas goed. De jobcoach laat zien hoe je je het best kan presenteren en geeft allerlei tips over do’s en don’ts tijdens het sollicitatiegesprek. Ook wordt ruim aandacht besteed aan de vraag hoe je omgaat met lastige vragen en onverwachte situaties.

Je eigen baan beter

Het programma besteedt ook aandacht aan hoe je je huidige werksituatie kunt verbeteren. Volgens de organisatoren voelt een op de vier de werknemers in Nederland zich niet op zijn plek in zijn huidige baan. Het programma probeert de kijker handvatten te geven om hier verandering in te brengen. Bijvoorbeeld door tips hoe om te gaan met die lastige collega. Of door je slimme trucs te geven bij het onderhandelen over een betere arbeidsvoorwaarden of een beter salaris. Want waarom zou je van baan wisselen als je je eigen baan leuker en interessanter kunt maken? Of een leuke Porsche van de zaak kan regelen?

Uitzendingen Baan in 1 Dag

Baan in 1 Dag is van 7 april tot 12 mei om 16.30 te zien op RTL5. De herhaling vindt op zondag plaats om 15.30, ook op RTL5. Tijdens de uitzending wordt actief meegetwitterd door de makers op hashtag #bi1d. Meer informatie staat op baanin1dag.nl, facebook.com/baanin1dag en twitter.com/baanin1dag. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door jobbird.com.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners