Home Onderzoek België haalt ons in qua aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt

België haalt ons in qua aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt

326 keer
0
imd world rapport

Nederland staat opnieuw vijfde op de jaarlijkse World Talent-ranglijst. Opvallend: de Belgen hebben ons ingehaald qua aantrekkingskracht voor wereldwijd talent.

Dat blijkt uit de nieuwste versie van het World Talent Report van de Zwitserse businessschool IMD, waarvoor in kaart wordt gebracht in hoeverre 61 ontwikkelde landen in staat zijn talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden.

imd-rapport

Hoe groot is de brain drain?

Sinds het begin van de meting in 2007 staat Nederland al in de top-10. Voor het derde achtereenvolgende jaar staat ons land zelfs in de top-5. Voor het onderzoek wordt onder meer gekeken in hoeverre een land hoogopgeleide medewerkers weet aan te trekken, en hoe groot de brain drain de andere kant op is (het land uit dus).

Diversiteit blijkt belangrijk

In het onderzoek blijkt verder dat diversiteit en ‘internationalisatie’, zoals ervaring en mobiliteit over de grens, gecombineerd met taalvaardigheid, bepalend zijn voor de kwaliteit van het leiderschap in een land. Dat verklaart mede de goede score van Nederland, omdat wij een relatief internationaal gerichte beroepsbevolking kennen.   imd-rapport-overall

Talent is goed voorradig

Nederland scoort in het onderzoek opvallend genoeg erg goed op de factor ‘readiness of talent‘. In ons land mag dan nog wel eens gemopperd worden over het vermeende gebrek aan vaardigheden van onze beroepsbevolking, in internationaal perspectief blijkt het dus erg mee te vallen. Dat heeft volgens het onderzoek onder andere te maken met ons bovengemiddelde niveau van opleiding en taalvaardigheid.

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here