Belgisch HR-softwarebedrijf Prato kiest voor OTYS

Peter Boerman Op 13 februari 2019
Gem. leestijd 2 min 334x gelezen
Deel dit artikel:
Belgisch HR-softwarebedrijf Prato kiest voor OTYS

De Belgische HR-softwareleverancier Prato kiest voor het Nederlandse OTYS als aanvulling op zijn dienstenportfolio. Met het partnership willen de twee de ‘volledige HR-flow voor de uitzendbranche’ om België kunnen leveren.

De twee softwarepartijen zien meerwaarde in elkaars product en maken het voor hun klanten mogelijk om één end-to-end-oplossing te gebruiken, van kandidaten werven tot aan de volledige verloning van de mensen aan toe.

De laatste jaren merkte Prato een toenemende vraag naar zogeheten goede ‘front-end’-oplossingen

Prato is de grootste HR-softwareleverancier van België gericht op de uitzendbranche. De afgelopen jaren merkte het bedrijf een toenemende vraag naar zogeheten goede ‘front-end’-oplossingen (werving-&-selectietooling, inclusief vacaturewebsites). Hierdoor zijn zij op zoek gegaan naar een partner in deze markt en vonden die uiteindelijk in OTYS.

Blij met de samenwerking

CEO Joris Peumans kijkt uit naar de samenwerking: “Door samen te werken kunnen we bij Prato focussen op waar we goed in zijn: een stevige mid- en backoffice die raakvlakken met andere applicaties heeft. Zo evolueren we meer en meer naar een platform dat dienst kan doen als ruggengraat voor elk uitzendbedrijf.”

“Samen bieden we een uniek product waarvan de Belgische uitzendmarkt veel profijt zal hebben.”

Ook OTYS is blij met het partnership. CEO Jorrit Blok: “Dit is een unicum voor OTYS. Prato zal ons softwareplatform, waaraan vele jaren zorgvuldig is gewerkt, in de markt zetten als zijnde Prato ATS. Een compliment dat wij zo kunnen samenwerken. Eén ding is zeker: samen bieden we de markt een uniek product waarvan de Belgische uitzendmarkt veel profijt zal hebben.”

Geïntegreerd in PratoFlex

Het Prato ATS wordt volledig geïntegreerd in PratoFlex. Het volledige recruitmentproces wordt daarbij ondergebracht in één systeem: van het plaatsen van een vacature tot en met de selectie van de uitzendkracht. Hiermee besparen consulenten heel wat tijd, zo is de bedoeling. Prato ATS zorgt er dus voor dat consulenten hun uitzendkrachten sneller en efficiënter kunnen matchen aan een geschikte job.

Lees ook:

Tags:
OTYS,
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners