Home Data Waar zijn de Big Data-experts? Nieuw platform helpt ze te vinden

Waar zijn de Big Data-experts? Nieuw platform helpt ze te vinden

477 keer
0
big data tekorten

Noem het gerust Big Data voor de Big Data-markt: het nieuwe platform dat vandaag van start is gegaan, om de kansen te benutten en de tekorten op te lossen.

“Een uniek web-based platform, zodat studenten, universiteiten en bedrijfsleven met belangstelling voor Big Data elkaar gemakkelijker kunnen vinden”. Zo noemt mede-oprichter Alexander Rinnooy Kan (zelf wiskundige) de Big Data Alliance, een samenwerkingsverband dat de kansen wil pakken die Big Data biedt voor Nederland.

Grote tekorten

Nederland kampt namelijk op korte termijn met grote tekorten aan Big Data-experts, aldus de initiatiefnemers. Dat blijkt ook uit de cijfers. Onderzoek door de Nationale Denktank voorspelt een tekort van 8.000 Data Scientists in 2018. En dat is waarschijnlijk nog aan de zéér voorzichtige kant geschat. Met de Big Data Alliance hoopt Rinnooy Kan op een “gezamenlijke aanpak om internationaal niet achterop te raken.”

Unieke uitgangspositie

“Nederland heeft een unieke uitgangspositie op dit terrein”, aldus Wil van der Aalst, Bestuurslid van de Big Data Alliance en hoogleraar aan de TU Eindhoven. Het nieuwe platform is niet alleen bedoeld als jobboard. Er zijn wel vacatures te vinden, en het platform wil bedrijven hier ook de kans geven nieuwe medewerkers aan te trekken. Maar de site is ook bedoeld om universiteiten en studenten te helpen aan meer bekendheid en bijvoorbeeld afstudeeropdrachten.

‘Het is to disrupt or to be disrupted. Big Data zal iedere markt openbreken’

Disrupt or be disrupted

Albert Bogaard, ondernemer en mede-initiatiefnemer van de BDA: “Het bedrijfsleven moet innoveren. Het is to disrupt or to be disrupted. Big Data zal iedere markt openbreken. De universiteiten in Nederland hebben geweldige expertise. Zij willen graag met bedrijven samenwerken. Van dat potentieel wordt echter te weinig gebruik gemaakt. Wij willen de band tussen universiteit, bedrijfsleven en ondernemers verder versterken en roepen hen op om zich bij het platform aan te sluiten.”

Beeld via Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here