Ook The Employment Group komt met tool om soft skills te matchen: Boest

Het lijkt de laatste tijd haast wel matchingstools te regenen. Met name op het terrein van soft skills. Technisch detacheerder TEG doet een duit in het zakje met Boest, een tool die is ontwikkeld samen met PwC en Trifork.

Peter Boerman Op 15 januari 2020
Gem. leestijd 2 min 484x gelezen
Deel dit artikel:
Ook The Employment Group komt met tool om soft skills te matchen: Boest

Dat een cv een heel lousy voorspeller is van werksucces, is inmiddels wel bekend. Niet zo gek dus dat steeds meer organisaties proberen matching op meer criteria te baseren dan harde ervaring alleen. Toch is de recente hausse aan innovatieve matchingstools gerust opvallend te noemen. En dan vooral tools die zich richten op matching op soft skills. Terwijl dat tot nog toe juist een vaak vrijwel onontgonnen gebied was.

Niet zo gek dat steeds meer organisaties proberen matching op meer criteria te baseren dan harde ervaring alleen.

Zo breidde het online carrièrenetwerk Magnet.me, al bekend onder vooral laatstejaars studenten, recent zijn diensten uit naar de markt voor young professionals. En specifiek voor jonge juristen kwam Mr. met een matchingstool die doorvraagt op persoonlijkheid en daar vervolgens een geschikt kantoor bij zoekt.

‘Diverse zelflerende technieken’

boest gelderblomJongste loot aan de stam is The Employment Group (TEG). Deze detacheerder van met name technische professionals en vakmensen, bekend van de merken Voort, koen, Faber en Cottus, heeft zelf een digitaal matchingsplatform ontwikkeld, in samenwerking met PwC en digitaal innovatiebureau Trifork, dat de naam Boest heeft meegekregen. En dat allemaal op basis van A.I., aldus ceo Jan-Willem Gelderblom: ‘Door diverse zelflerende technieken beweegt het platform mee met de markt. Het speelt het in op regionale trends en patronen. Kandidaten kunnen zich dankzij Boest op basis van hard én soft skills kwalificeren voor de vacatures van onze opdrachtgevers. Consultants kunnen sneller en beter matchen op basis van zowel de functievereisten als op de cultuur van de opdrachtgever.’

‘Consultants kunnen hiermee sneller en beter matchen op de cultuur van de opdrachtgever.’

Bij matchingsplatform Boest krijgt elke kandidaat een matchingsscore op de vacatures. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar opleiding en ervaring. ‘Maar ook naar de match tussen iemands profiel en de cultuur van een bedrijf’, aldus Gelderblom. Voor de ongeveer 80 consultants van Voort betekent werken met Boest bijvoorbeeld dat de kandidaat voorafgaand aan het intakegesprek een gedetailleerd profiel invult en een persoonlijkheidstest doet. Ook de opdrachtgever krijgt in Boest een eigen bedrijfsprofiel. De opdrachtgever vult de speciaal ontwikkelde teamscan in, waaruit de cultuur binnen een bedrijf of divisie blijkt. Op basis van alle data is Boest in staat zowel de hard skills als de soft skills van de kandidaat te matchen aan de opdrachtgever.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners