Cammio opent met Video Pitch Widget de aanval op de geschreven motivatiebrief

Redactie Op 25 januari 2019
Gem. leestijd 2 min 636x gelezen
Deel dit artikel:
Cammio opent met Video Pitch Widget de aanval op de geschreven motivatiebrief

De video recruitment experts van Cammio kondigden vandaag de lancering van de Video Pitch Widget aan. Recruiters die gebruikmaken van het Cammio-platform kunnen nu eenvoudig een unieke widget embed-code genereren. De kandidaat krijgt hiermee een eindelijk een waardevol alternatief voor de motivatiebrief.

Met de Video Pitch Widget kunnen recruiters direct een video motivatie in het sollicitatieformulier integreren, zonder enige vorm van web development of andere tijdrovende implementatieprocessen. De embed-code wordt simpelweg gekopieerd en in het formulier geplakt. Kandidaten krijgen de mogelijkheid hun motivatie te tonen, in plaats van te worden beoordeeld op schrijfvaardigheden.

Innovatieve features

De widget biedt, in zijn eenvoud, vele innovatieve features en herkent bijvoorbeeld invoervelden in het formulier, om naam en e-mailadres van de kandidaat over te nemen. De Cammio Video Pitch Widget is volledig responsive en past daarom in ieder scherm. Alle geboden functionaliteit en interactie vindt plaats binnen de afmetingen van de video player.

‘Video is hét communicatiemiddel bij uitstek geworden’

Bas Dirkse, CTO bij Cammio, voegt hieraan toe: “Door de technische vereisten drastisch te verminderen, wilden wij recruiters helpen de video pitch snel en eenvoudig in hun sollicitatieformulier te implementeren. Video is hét communicatiemiddel bij uitstek geworden en daarom vinden wij dat elke kandidaat de mogelijkheid moet krijgen een video toe te voegen aan de motivatie. De Video Pitch Widget is ontworpen voor extreem gebruiksgemak, zowel voor de recruiter als de kandidaat. Met onze implementatie is de Video Pitch een bereikbaar en aantrekkelijk alternatief geworden voor de traditionele motivatiebrief.”

Weg met de geschreven motivatiebrief

De Video Pitch Widget is een aanvulling op de Automated en Live Video Interview formats van het Cammio-platform. Alle drie de formats kunnen bij verschillende fases binnen het sollicitatie- en selectieproces worden ingezet. De Video Pitch optie in het sollicitatieformulier kan hierbij dienen als vervanging van de geschreven motivatiebrief. Het gebruik van video neemt sterk toe op social media en in onze communicatie in het algemeen. Ook binnen recruitment maakt video een opmars als medium. Schrijfvaardigheden is bij de meeste functies geen selectie criterium. Door een optionele Video Pitch in het sollicitatieformulier op te nemen, speelt de recruiter in op de communicatiebehoefte van de kandidaat en wordt de motivatie weer authentiek.

‘Ook binnen recruitment maakt video een opmars als medium’

De Cammio Video Pitch Widget kan als zelfstandige functionaliteit worden ingezet, zonder enige vorm van web development. Hierdoor neemt de lengte van het implementatieproces verder af. Wanneer er al een integratie met het Applicant Tracking System (ATS) bestaat, is de video binnen het ATS beschikbaar. Dit stelt de ATS-partners in staat om de video samen met de andere verzamelde kandidaat-gegevens te tonen. Hiervoor heft Cammio een Video Player Widget ontwikkeld.

Over Cammio

Cammio is opgericht in 2013 met het credo ‘No-Talent-To-Waste’ en heeft als doel kandidaten met video de mogelijkheid te geven hun ware potentie te tonen.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners