Carerix gaat volledig over in Franse handen

Peter Boerman Op 19 april 2018
Gem. leestijd < 1 minuut 843x gelezen
Deel dit artikel:
Carerix gaat volledig over in Franse handen

Een grote overname in de Nederlandse recruitmentmarkt: Carerix gaat over in de Franse handen van Pixid, marktleider op het gebied van software voor workforce management.

PIXID is vooral bekend als vendor management systeem, Carerix is in Nederland een van de bekendste ATS- en CRM-leveranciers. Met de overname wil Pixid zijn marktpositie versterken en de Europese activiteiten uitbreiden. Het Franse bedrijf nam vorig jaar ook al de Britse The Internet Corporation over.

Blijft in Rotterdam

De merknaam Carerix blijft bestaan. Het nieuwe bedrijf vindt zowel de producten als de markten van PIXID en Carerix namelijk complementair. Het huidige management van Carerix en het hoofdkantoor blijven operationeel op het Cornerstone Business park Rotterdam The Hague Airport. Carerix bedient momenteel elke dag ruim 10.000 gebruikers verspreid over 17 landen.

Volledig proces samen te brengen

Door de ATS- en CRM-functies van Carerix te combineren met de VMS-capaciteit van Pixid, bouwt het bedrijf de strategie verder uit om het volledige proces tussen kandidaten/freelancers, intermediairs en werkgevers samen te brengen. Op de middellange termijn zal de samenwerking leiden tot productsynergiëen die voor de beide klantgroepen van meerwaarde zullen zijn, stellen beide nieuwe partners.

1 op de 4 posities ingevuld

In Frankrijk wordt momenteel 1 op de 4 tijdelijke posities ingevuld met behulp van de eigen Pixid-technologie. Het in 2004 opgerichte bedrijf verwacht in 2018 een omzet van zo’n 25 miljoen euro. In Frankrijk zet 90 procent van de uitzendmarkt Pixid in. Het bedrijf heeft 2 miljoen werknemers geregistreerd in zijn database. Op dit moment handelt het bedrijf 4 miljoen contracten per jaar af.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners