Carerix koppelt eigen platform aan app van Timebox

Peter Boerman Op 23 juni 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 678x gelezen
Deel dit artikel:
Carerix koppelt eigen platform aan app van Timebox

Dankzij een koppeling tussen de TimeBox-app en het Carerix-platform kunnen recruiters nu realtime checken of de flexwerkers, freelancers en zzp’ers in hun pool ook echt beschikbaar zijn.

Carerix is het eerste platform met een integratie met TimeBox, een app die de twee belangrijkste partijen in het recruitmentproces toegevoegde waarde wil bieden: zowel de flexwerkers als de opdrachtgevers.

Te weinig tijd

Flexwerkers, freelancers en zzp’ers hebben meestal weinig tijd om aan hun acquisitie te werken als ze met een klus bezig zijn. TimeBox is voor hen een manier om te ‘broadcasten’; ze worden dan een soort radiostation van zichzelf waarin ze hun beschikbaarheid kenbaar kunnen maken aan meerdere recruitmentpartijen tegelijk.

Eruit filteren

De recruiter aan de andere kant van het proces heeft hier ook voordeel van, want Timebox kan voor hem of haar niet-beschikbare kandidaten eruit filteren. Bovendien kan het voor de recruiters ook lead generation opleveren: flexkrachten kunnen immers zelf kiezen welke bedrijven hun beschikbaarheid mogen weten. Daar staan ook bedrijven bij waarvoor ze nog helemaal niet aan het werk zijn.

Waan van de dag

Edwin van de Bospoort (TimeBox) is positief over de samenwerking met Carerix: “Recruiters leven met de waan van de dag. Dit betekent veel hectiek en ad hoc kunnen reageren. De koppeling van onze app met Carerix levert een nuttiger en waardevoller pakket op om zo efficiënt mogelijk te kunnen werven en selecteren.”

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners