Carerix partnert met Rita Verdonk voor snelle, online screening van cv’s

Peter Boerman Op 09 december 2016
Gem. leestijd 2 min 273x gelezen
Deel dit artikel:
Carerix partnert met Rita Verdonk voor snelle, online screening van cv’s

Carerix en CVmonitor hebben een samenwerking aangekondigd. Daarbij wordt het online platform van CVmonitor voor het digitaal checken en keurmerken van CV’s, volledig geïntegreerd binnen Carerix.

Hierdoor kunnen recruiters binnen hun vertrouwde Carerix-omgeving met één druk op de knop een snelle, digitale check doen van de gegevens van een kandidaat. Dit betekent voor beide partijen een flinke efficiencyslag. Kandidaten halen binnen enkele minuten hun gegevens op bij onder andere overheidsinstanties en slaan deze op in hun digitale kluis. Recruiters hebben op hun beurt snel en digitaal het CV beschikbaar met gevalideerde gegevens.

Digitale kluis

CVmonitor is 4,5 jaar geleden in het leven geroepen om onder meer bij te dragen aan verdere digitalisering van het sollicitatieproces. “Hier komt nog steeds veel papier bij kijken”, aldus Rita Verdonk, oud-minister en ceo van CVmonitor. “Wij hebben een basissysteem ontwikkeld voor een persoonlijke digitale kluis die door een sollicitant gevuld kan worden met gegevens vanuit verschillende Rijksoverheidsdatabases. Denk aan diploma’s, opleidingsgegevens via DUO, het rijbewijs via het RDW of de werkhistorie via het UWV. Sollicitanten hoeven dit maar één keer te doen en kunnen vervolgens deze gegevens openstellen voor werkgevers en recruiters. Cruciaal hierbij is dat de sollicitant altijd de regie houdt over z’n eigen gegevens. Zo blijft de privacy altijd gewaarborgd.”

Geen tijd meer kwijt aan valideren

CVmonitor maakt het recruitmentproces efficiënter, aldus Verdonk. “Recruiters hoeven geen tijd meer te besteden aan het opvragen en valideren van diploma’s, rijbewijs of geldig ID. Dit neemt CVmonitor digitaal van hen over. Zo kunnen zij meer focussen op de echt belangrijke dingen binnen een recruitmentproces zoals de motivatie van een kandidaat en wat hij of zij denkt mee te brengen voor een organisatie. Dit zorgt uiteindelijk voor een kwalitatief betere match.”

Snelheid en validatie bij betrouwbare bronnen

Ook Carerix-ceo Reinald Snik ziet steeds vaker dat CV’s niet altijd de waarheid bevatten. “Kandidaten en freelancers zetten de waarheid soms een beetje naar hun hand. We zien zelfs voorbeelden waarbij ook officiële documenten, zoals rijbewijzen of diploma’s worden aangepast. Lastig voor de recruiter, want aan hem of haar de taak om alles te valideren. Dit is een omslachtig en tijdrovend proces. De online validatie die we met CVmonitor toevoegen is voor recruiters een waardevolle en tijdsbesparende toevoeging. En last but not least, het verhoogt ook de betrouwbaarheid van de intermediair richting opdrachtgever.”

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners