Chris Kersbergen: 'Sterke merkcultuur wordt steeds bepalender'

Peter Boerman Op 02 maart 2016 Gem. leestijd 2 min991x gelezen
Deel dit artikel:
Chris Kersbergen: 'Sterke merkcultuur wordt steeds bepalender'

Het succes van sterke merken is niet zozeer te danken aan een trucje van de marketeers, maar het is terug te voeren op de cultuur en het karakter van de organisatie. Kortom: de mensen die er werken. merkcultuurDat zegt Chris Kersbergen, Global Head of Employee Experience bij NN Group en een van de sprekers tijdens de Employer Branding Experience van 10 maart. ‘Voor bedrijven als Netflix, Google, Apple en Facebook is het essentieel dat ze de meest creatieve, innovatieve mensen aan zich weten te binden’, aldus Kersbergen, die samen met Job Mensink (Brandgiving) en Ton Rodenburg (ARA) het boek ‘Merkcultuur‘ hierover schreef. ‘Het valt op dat vooral Silicon Valley veel karakteristieke culturen tot leven weet te brengen. Daarom kunnen we een hoop leren van hoe de bedrijven daar de ‘persoonlijkheid’ van hun merk tot leven weten te brengen voor huidige en toekomstige medewerkers.’

Voorbeeld Op de Employer Brand Experience 2016 geeft Chris Kersbergen een inkijkje in de kennis die hij voor het boek heeft opgedaan, met vele voorbeelden uit binnen- en buitenland. In het binnenland gaat het hem dan bijvoorbeeld om organisaties als Buurtzorg, RijkZwaan, Jumbo en zijn eigen NN Group. ‘De voorbeelden illustreren hoe professionals in HR, marketing en communicatie sámen de karakteristieke merkcultuur van hun organisatie kunnen versterken.’ Living assets Het belang van een sterke merkcultuur is evident, zegt hij. ‘De waarde van organisaties wordt tegenwoordig grotendeels bepaald door de ‘living assets’: het merk en de medewerkers. En ‘de cultuur’ krijgt tegenwoordig de schuld van zo ongeveer alles wat er misgaat in organisaties.’ Tijd om op een bewustere manier te kijken naar de ‘shared personality’ van mensen en merk, aldus Kersbergen. ‘Want als een organisatie zich bewuster is van de eigen persoonlijkheid en deze drastisch weet door te vertalen naar alle aspecten van het bedrijf, leidt dat tot een gemotiveerde cultuur aan de binnenkant en een vitale reputatie aan de buitenkant.’ Lees meer over de Employer Branding Experience:

 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency