Cockpit lanceert als eerste ATS een A.I.-Assistant voor vacatures

Goede vacatureteksten zijn belangrijk, maar ook arbeidsintensief. Cockpit van RecruitNow biedt nu als eerste ATS in Europa een A.I.-gestuurde assistent om volledig geautomatiseerd vacatures te schrijven.

Redactie Op 02 februari 2023
Gem. leestijd 2 min 260x gelezen
Deel dit artikel:
Cockpit lanceert als eerste ATS een A.I.-Assistant voor vacatures

De volledig geïntegreerde A.I.-Assistant die net is gelanceerd is onder meer in staat om geheel zelfstandig vacatures te schrijven. Dit bespaart intercedenten en recruiters tot wel een uur tijd per vacaturetekst. Tijd die ze kunnen besteden aan persoonlijke aandacht en gesprekken met kandidaten en opdrachtgevers. Die aandacht verhoogt de kwaliteit van de match en de gemiddelde plaatsingsduur, aldus RecruitNow, de ontwikkelaar van de vacatureschrijfsoftware.

De A.I.-Assistant is zo intelligent dat hij de schrijfstijl van de vacature afstemt op de tone of voice van de opdrachtgever.

De A.I.-Assistant is zo intelligent dat hij zelfs de schrijfstijl van de vacature afstemt op de tone of voice van de opdrachtgever. Zo kun je de A.I.-Assistant simpel voorzien van aanvullende specifieke context over bijvoorbeeld de bedrijfscultuur en functie. Hierdoor sluiten de vacatureteksten optimaal aan bij het employer brand van opdrachtgevers en verbetert de candidate experience, doordat kandidaten beter weten wat ze van de functie en het bedrijf kunnen verwachten. Als gevolg krijgen intercedenten en recruiters relevantere kandidaten op de vacatures.

Non-stop innovatie

De lancering van de A.I.-Assistant is een belangrijke stap in de missie van RecruitNow om uitzenders en detacheerders future proof te maken door digitale kansen te benutten, aldus CEO André Polderman. De A.I.-Assistant wordt momenteel als eerste uitgerold bij twee grote uitzendpartijen. Op basis van de gebruikersfeedback uit deze pilot wordt de oplossing verder geoptimaliseerd en straks voor alle Cockpit-klanten beschikbaar als add-on. ‘We blijven de A.I.-Assistant doorontwikkelen en maandelijks updaten met nieuwe features’, stelt Polderman. ‘Zo behouden wij onze voorsprong als het meest innovatieve ATS in de markt.’

‘Hiermee behouden wij onze voorsprong als het meest innovatieve ATS in de markt.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Onze partners Bekijk alle partners