Cohedron heeft Vanberkel Professionals overgenomen

Vanberkel Professionals is overgenomen door Cohedron, een groep van bedrijven die allemaal ondersteuning bieden aan de publieke sector bij de professionalisering van hun bedrijfsvoering en dienstverlening.

Peter Boerman Op 04 augustus 2021
Gem. leestijd 2 min 642x gelezen
Deel dit artikel:
Cohedron heeft Vanberkel Professionals overgenomen

Het is de eerste overname van Cohedron, sinds het bedrijf in juni zelf nog werd overgenomen door het Vlaamse House of HR, een groep die dit jaar verwacht meer dan 2 miljard euro omzet te draaien via merken als Continu (detachering in de bouw), Talent&Pro (detachering in de financiële dienstverlening), Triple A (specialisten in risicomanagement) en ITDS (managementconsultancy).

Het is de eerste overname van Cohedron, sinds het bedrijf in juni zelf werd overgenomen.

Cohedron-CEO Jeroen Ekkel is blij met de krachtenbundeling. ‘Wij zijn trots op de komst van Vanberkel Professionals binnen onze groep, een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland en marktleider met een groot netwerk aan financiële specialisten binnen de Rijksoverheid.’ Volgens Ekkel zorgt de komst van Vanberkel Professionals ervoor dat Cohedron versneld kan diversifiëren. ‘Waar Cohedron in de lead is op het gebied van gemeenten, is Vanberkel Professionals dat binnen de Rijksoverheid.’ Het bedrijf is ook actief in de segmenten woningcorporaties, onderwijs en zorg.

Pole position

Vanberkel Professionals zal (voorlopig) zijn werkzaamheden blijven uitvoeren onder de huidige naam en met het zittende management. De overname is inmiddels goedgekeurd door de ACM. Het gaat om een ‘showcase’ van de buy-and-build-strategie van House of HR en Cohedron, aldus Van Ekkel. ‘We zijn blij met de steun en expertise van House of HR hierin, en denken door deze overname publieke autoriteiten te kunnen helpen om sterker te worden.’

‘We zitten beide vol met drive, positieve energie en vertrouwen.’

‘Iedere verandering is een kans’, voegt Bob van Berkel, CEO van Vanberkel Professionals toe. ‘Maar deze verandering zet ons in pole position. We zitten beide vol met drive, positieve energie en vertrouwen. Ik kijk dan ook uit naar een boeiende samenwerking en toekomst.’

Groeikampioen

Cohedron is een groep van bedrijven met allemaal dezelfde focus: ondersteuning bieden aan de publieke sector bij het professionaliseren van hun bedrijfsvoering en dienstverlening. Dat doet Cohendron door middel van advisering, detachering van talent en outsourcing. De verschillende labels van de groep – Wyzer, Future Communication, Human Capital Group, Argonaut, Zorg-Lokaal, Newpublic, Plangroep en Plangroep Financiële Services – hebben elk hun eigen specialisme. Cohedron telt ruim 2.000 professionals, samen goed voor een omzet van ruim 130 miljoen euro.

Cohedron telt ruim 2.000 professionals, samen goed voor een omzet van ruim 130 miljoen euro.

Met Vanberkel Professionals voegt Cohedron een snelgroeiende organisatie toe aan zijn gelederen. Het bedrijf uit Zoetermeer behoort al jaren tot de groeikampioenen van ons land. Het heeft vandaag de dag 130 mensen in dienst en beschikt over een flexibele schil van 150 zzp’ers. Zij voeren opdrachten uit binnen het financiële landschap, zoals finance, risk, compliance, internal audit en planning & control.

Meer zakennieuws

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners