Creyf’s grootste adverteerder onder intermediairs

Peter Boerman Op 11 juni 2013
Gem. leestijd 3 min 2581x gelezen
Deel dit artikel:

Creyf's grootste adverteerderIntermediairs adverteren hun vacatures gemiddeld 2,9 keer vaker dan werkgevers. Waar werkgevers in de afgelopen drie maanden gemiddeld een vacature 2,1 keer plaatsten, deden intermediairs dat 5 keer. Dat blijkt uit cijfers van de arbeidsmarktanalyse-tool Jobfeed over de periode maart t/m mei 2013.

Intermediairs adverteren vaker

De hogere advertentieratio wordt grotendeels veroorzaakt door de grote intermediairs. De top 10 intermediairs plaatsten gemiddeld 8 keer hun vacatures. Onderstaande grafiek toont de advertentie-ratio van de grootste intermediairs. Creyf’s steekt hier met kop en schouders bovenuit. In de afgelopen drie maanden heeft Creyf’s haar vacatures maar liefst 22 keer geadverteerd.

Advertentie-ratio (aantal keer dat een vacature is geadverteerd) van de tien grootste intermediairs over de periode maart ’13 – mei. Bron: Jobfeed

Oorzaken hoge advertentiegehalte

Tegenwoordig is het steeds gemakkelijker om vacatures op meerdere plekken te adverteren. Er zijn bijvoorbeeld diverse sites waar vacatures gratis geplaatst kunnen worden, zoals Jobbird.com en Werk.nl. Veel uitzenders hebben hun eigen verzamelsites, zoals Ikki, Gus en Dovajobs waar hun vacatures extra geplaatst worden. En vergeet niet de technologie die dit steeds gemakkelijker maakt. Bijvoorbeeld door multiposting, rechtstreekse feeds naar vacaturebanken, of het harvesten van vacatures.  

Allerzorg, De Mandemakers Groep en Sogeti

Hoewel werkgevers gemiddeld slechts 2,1 keer hun vacature adverteren, zijn er uitzonderingen. In de afgelopen drie maanden adverteerden Allerzorg, De Mandemakers Groep en Sogeti hun vacatures het meest, respectievelijk 22, 21 en 18 keer. Van de top 10 werkgevers met meeste vacatures in de afgelopen drie maanden is Cofely de grootse adverteerder met 9 keer.

Advertentie-ratio (aantal keer dat een vacature is geadverteerd door top 10 werkgevers) over de periode maart ’13 – mei. Bron: Jobfeed

Top 10 werkgevers en intermediairs

Elk kwartaal toont Jobfeed de top 10 van werkgevers en intermediairs op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in de afgelopen drie maanden.

Top 10 directe werkgevers en intermediairs. Gerangschikt naar aantal unieke vacatures in de periode maart ’13 – mei ’13 (positie dec ’12 – feb ’13)*. Bron: Jobfeed

Verdubbeling vacatures van FrieslandCampina

FrieslandCampina is een opvallende verschijning in de lijst. FrieslandCampina is verdubbeld in het aantal vacatures. Andere grote stijgers zijn Deloitte (+81%), KPN (+56%) en Phillips (+52%). Rabobank (-10%) en Cofely (-35%) zijn aanzienlijk in aantal nieuwe vacatures gedaald. Ook Kruidvat, die vorig kwartaal in de tien top 10, is gedaald met 22% en staat nu op plek 16.

Flinke stijging Brunel

In de top 10 van intermediairs is slechts een wijziging ten opzichte van vorig kwartaal: Brunel. Zij laten een opvallende stijging zien van 119% aan nieuwe vacatures. Ook bij de overige intermediairs is het vacaturevolume gestegen, al bij de een (zoals Continu: +15%) hoger dan bij de ander (zoals Adecco: +3%).

*Sinds enkele maanden maakt Jobfeed onderscheid in het type vacature. Ranglijsten worden nu samengesteld op basis van het aantal vacatures exclusief vrijwilligerswerk en stages. De ranking in vorige artikelen kan hierdoor gewijzigd zijn.

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

De cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 58.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV, softwareleverancier van meertalige cv parsing en semantische Search & Match-oplossingen.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners