CTB Flex wordt Pivoton: digitale revolutie in flexmarkt op komst

Peter Boerman Op 21 oktober 2014
Gem. leestijd 2 min 2473x gelezen
Deel dit artikel:
CTB Flex wordt Pivoton: digitale revolutie in flexmarkt op komst

Een digitale revolutie ontketenen in de flexmarkt. Dat is de niet mis te verstane ambitie van Pivoton, de nieuwe naam voor CTB Flex.

De nieuwe naam van CTB Flex is een gevolg van het meerderheidsbelang dat Clarissima Capital in het bedrijf heeft verworven. Clarissima is de investeringsmaatschappij van Roy Molenaar en Erwin Rooymans, die bekendheid geniet van vakantievergelijker Zoover, dat hij twee jaar geleden verkocht.

Efficiency en toegankelijkheid

Eenzelfde slag als hij daar gemaakt heeft, wil hij nu maken in de uitzendmarkt. ‘De reisbranche heeft altijd vooropgelopen met automatisering en internet. Zo’n zelfde efficiency van werkprocessen en optimale online toegankelijkheid willen we nu maken in de uitzendmarkt. Een flexibele schil beheren kan met onze nieuwe oplossing straks helemaal automatisch’, aldus Rooymans.

Grootste IT-ergernis

Dankzij de financiële injectie van Clarissima Capital wordt achter de schermen hard gewerkt om de grootste IT-ergernis bij uitzenders en inleners op te lossen: een module die alle softwaresystemen snel en beheersbaar aan elkaar koppelt. ‘Het platform verbindt de 90 meest gebruikte systeemintegraties in de uitzendmarkt met elkaar, zoals Vendor Management Systemen, ERP-systemen, vacaturebanken en communicatie met overheidsinstanties als UWV en De Belastingdienst’, vertelt Rooymans. ‘Alle functionaliteiten en data worden op een eenduidige manier toegankelijk aan intercedenten, klanten en flexwerkers. Zo’n oplossing bestaat in de uitzendmarkt nog niet.’

Juli live

Het platform verwelkomt binnenkort zijn eerste zogeheten launching customer en gaat rond juli 2015 live. Naast dit nieuwe product blijft Pivoton overigens ook nog gewoon doen wat CTB Flex al jaren deed: een software-oplossing leveren voor de verloning en facturering van flexarbeid. Met 30 procent van alle urendeclaraties bij uitzendbureaus mag Pivoton zich hier marktleider noemen.

Partner van Werf&

CTB Flex is bovendien al jaren partner van Werf&, wat onder meer resulteert in een bekende column van CTB flex-trendwatcher Samir ter Lüün in de printeditie van het magazine.

Nooit een bijdrage van Samir missen? Neem dan nu een abonnement!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners