CV-OK richt nieuwe screening meer in op flexkracht

Peter Boerman Op 08 november 2014
Gem. leestijd < 1 minuut 2047x gelezen
Deel dit artikel:
CV-OK richt nieuwe screening meer in op flexkracht

CV-OK, een bedrijf dat groot is in screeningssoftware voor nieuwe medewerkers, heeft een update uitgebracht: Next Generation Software.

Vijf jaar geleden is het bureau gestart met de ontwikkeling van een softwaresysteem dat snel en efficiënt gegevens van aankomende medewerkers moet valideren. In de jaren die volgden zijn allerlei ervaringen opgedaan die nu tot het nieuwe systeem hebben geleid, dat sneller en flexibeler belooft te zijn. ‘Waar de markt vijf jaar geleden vooral bestond uit een instroom van vaste arbeidskrachten zien wij nu een groei in flexibele kandidaten zoals ZZP’ers’, zegt Bart Bijkerk, partner van CV-OK. ‘Zij vragen om een ander soort screening: sneller, want vaak moeten zij direct aan de slag kunnen. Flexibele kandidaten worden vaak maar voor een korte periode ingezet, waarna zij weer ergens anders gaan werken. In dit geval is het hergebruik van kandidaat-data een handige functie.’

Ook bedrijven screenen

Een andere eigenschap van CV-OK Next Generation Software (NXG) is dat niet alleen personen kunnen worden gescreend maar ook bedrijven. Bij de inzet van bijvoorbeeld uitzend- of detacheringsbureaus biedt een kredietwaardigheidscheck van de leverancier de inlener meer zekerheid. Een korte opsomming van andere nieuwe functies:

  • meer flexibiliteit voor de klant, ook wat betreft eigen instellingen
  • toevoeging ‘Mijn CV-OK’: een kluis-omgeving met de mogelijkheid om gevalideerde gegevens opnieuw te gebruiken
  • screenen van bedrijven
  • meer gedigitaliseerde documenten, waaronder de ‘toestemmingsverklaring’
  • vereenvoudigde aanmelding van kandidaten
  • vereenvoudigde periodieke screening van bestaande medewerkers (in-employment screening)
  • eenvoudige audit- en rapportage mogelijkheden

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners