10 voorbeelden: hoe de personeelstekorten humoristen inspireren

De krapte ligt op straat, net als de humor. Nu overal personeelstekorten het nieuws beheersen, leidt dat bij mensen die van humor hun beroep hebben gemaakt tot heel wat inspiratie. Getuige deze 10 voorbeelden… Leuk?

Peter Boerman Op 12 augustus 2022
Gem. leestijd 3 min 1127x gelezen
Deel dit artikel:
10 voorbeelden: hoe de personeelstekorten humoristen inspireren

Geen probleem zo groot of er kan toch ook om gelachen worden. Goeie humoristen begrijpen dat. Welke grappenmakers en media toverden de afgelopen tijd bij ons op de redactie een glimlach op de lippen? Suggesties nog van harte welkom!

#1. Fokke & Sukke

Met Fokke & Sukke was het al vaker lachen om de krapte op de arbeidsmarkt. Het historisch besef van de twee vogels blijkt elke keer een mooie inspiratiebron.

#2. Lubach

Al moet gezegd: misschien deden beide vogels wel een deel van hun inspiratie op bij Arjen Lubach, die al eerder een duit in het lachzakje deed.

Vooral dit deel (vanaf 6:46) deed het goed, en is ook via veel sociale media nog vaak na te genieten:

#3. De NOS

Zelfs de NOS kan de humor van de personeelstekorten wel inzien – en wist een serieus item toch een hilarische twist mee te geven.

#4. Het AD

Het AD probeerde op zijn beurt lollig te zijn met de 82-jarige software engineer Rob van Riswick, die zelfs in deze bizar krappe arbeidsmarkt maar geen baan kan vinden.

#5. Hein de Kort

Bij Hein de Kort kun je ook altijd terecht voor de betere grap. Hij zag bijvoorbeeld al in 2019 de humor in van het personeelstekort in de horeca.

#6. Philippe Guebels

Over naar onze zuiderburen dan maar. Niet specifiek over het personeelstekort, maar de sollicitatieperikelen van Philippe Geubels blijven desondanks toch ook de moeite waard.

#7. Kamagurka

Ook Kamagurka had al in 2015 een mooie oplossing voor het personeelstekort (maar deed dat vorige maand nog eens dunnetjes over).

#8. Mildnihilist

John J. Howe is ‘wannabe artist and try-hard comic‘. Als ‘Mildnihilist’ deelt hij op diverse media zijn kijk op actuele zaken. Ook deze gaat niet direct over het personeelstekort, maar sluit wel mooi aan op de keuzevrijheden die we bij andere beslissingen krijgen voorgeschoteld:

#9. Even tot hier

Nee, niet ‘even tot hire‘, maar ‘even tot hier’. Ook daar kwam het afgelopen seizoen het personeelstekort voorbij. En waren het de deeltijdprinsesjes die op hilarische wijze de maat werden genomen.

#10. Spijkers met koppen

Op de radio kan er soms ook gelachen worden met de personeelstekorten. Het gebeurde bij Spijkers met Koppen al half mei, maar beleefde een week later zijn hoogtepunt toen het drama-Schiphol zich in volle omvang ontvouwde. Mensonterende toestanden! De grootste ramp sinds de watersnood!

Zelf nog iets leuks tegengekomen? Suggesties nog van harte welkom!

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners