Dennis van Aarssen (Talmark): ‘Het winnen van The Voice drong pas door toen ik de trofee thuis zag’

Redactie Op 07 maart 2019
Gem. leestijd 3 min 926x gelezen
Deel dit artikel:
Dennis van Aarssen (Talmark): ‘Het winnen van The Voice drong pas door toen ik de trofee thuis zag’

Hoewel wij Dennis van Aarssen in eerste instantie vooral van Talmark kenden, is hij nu gemeengoed geworden voor heel Nederland dankzij het winnen van The Voice Of Holland. Aan de Telegraaf vertelde hij dat hij ondanks de winst zijn huidige baan wil behouden. Wij wilden daar wel meer over weten.

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met het winnen van the Voice! Hoe voelde je je de volgende ochtend?

‘Dankjewel! De volgende ochtend voelde ik me boven alles erg brak. Na een erg kort nachtje zat ik de hele dag aan de telefoon met pers, familie en vrienden en ’s avonds (met een dikke laag make-up) aan de desk bij RTL Boulevard. Het drong me pas echt door toen ik zondagochtend voor het eerst thuis wakker werd en de trofee op tafel zag staan. Dat voelde heel erg onwerkelijk.’

In het interview met de Telegraaf vertelde je dat je graag snel om de tafel wilde zitten met je baas. Hoe is dat gesprek gegaan?

‘Het gesprek met mijn baas is goed gegaan. Talmark heeft me gedurende het hele traject van The Voice alleen maar gesteund om mijn muzikale droom na te jagen, dus dat dit een redelijk gesprek zou worden, wist ik wel. Ik blijf voorlopig gewoon werken bij Talmark, maar wel minder, waarmee ik mezelf tijd en ruimte geef om de muziekwereld op een goede manier in te komen.’

‘Ik blijf werken bij Talmark, maar wel minder, zodat ik de tijd en ruimte heb om de muziekwereld in te komen’

Betekent dit dat we je volgend jaar weer zien tijdens de Webinar Week?

‘Het zou dus zomaar kunnen dat je me volgend jaar weer ziet tijdens de Webinar Week!’

Hoe ben je onthaald op je werk?

‘Afgelopen maandag werd ik groots onthaald op kantoor. Rode loper, confetti kanonnen en champagne. Beter kan niet op de maandagmorgen! Silvan Provoost (van Provoductions) heeft alles mooi vastgelegd.

Hoe zagen de dagen na de winst er voor je uit?

‘Na de finale van The voice was er vooral heel veel pers: telefonische interviews voor kranten, online stukken en radio, een aantal tv-optredens waaronder RTL Late Night en ik was te gast in wat mooie radioprogramma’s (Coen & Sander Show op 538 en m’n eenmalige eigen radioprogramma op Sublime). Daarnaast ben ik mijn dromen en ideeën op gaan schrijven voor de toekomst. Wat wil ik, met wie wil ik dat, hoe gaan we dat allemaal doen, etc. Ook ben ik op zoek gegaan naar de juiste mensen om me heen die me bij al die toekomstplannen kunnen helpen.’

Hoe reageren de mensen als je over straat loopt?

‘Mensen reageren erg positief gelukkig! Veel jonge mensen komen naar me toe om te zeggen dat ze nooit naar jazz-muziek luisterden, maar door mij zelf zijn gaan zoeken naar Frank Sinatra en het helemaal te gek vinden. Dat zijn de mooiste reacties, dan merk je pas echt wat voor impact het heeft als je voor ruim 2 miljoen mensen je muzikale verhaal vertelt.’

Je werd de Europese Michael Bublé genoemd. Is dat ook je ambitie?

‘Michael Bublé is natuurlijk een schitterend voorbeeld van iemand die dit genre op zijn eigen manier in de moderne tijd aan de man weet te brengen. Maar Michael Bublé is Michael Bublé en Dennis is Dennis. Ik vind Bublé fantastisch, ik ga 2 november naar hem toe in de Ziggo Dome en ik vind het een schitterend compliment om zo genoemd te worden, maar het is niet mijn ambitie om straks bekend te staan als de Europese Bublé. Ik kan ontzettend veel leren van de manier waarop hij zijn muziek brengt en dat ga ik op mijn eigen manier doen.’

In the Voice zong je covers. Is het plan om ook eigen liedjes te maken?

‘Ik wil zeker eigen liedjes schrijven, daar ben ik ook al mee bezig. De stijl van de covers die ik zong bij The voice zal ook zeker terugkomen in mijn eigen nummers. Dat is waar mijn hart ligt.’

Lees ook:

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners