Dilemma op dinsdag: ‘Google for Jobs heeft veel invloed op mijn vacatureteksten’

Elke dinsdag plaatsen we tegenwoordig een dilemma over recruitment. Deze week: Google for Jobs. Heeft deze ontwikkeling veel invloed op jouw vacatureteksten?

Redactie Op 11 februari 2020
Gem. leestijd < 1 minuut 373x gelezen
Deel dit artikel:
Dilemma op dinsdag: ‘Google for Jobs heeft veel invloed op mijn vacatureteksten’

Google for Jobs lijkt dan nu echt, echt, écht gelanceerd te worden in Nederland. En dat heeft grote gevolgen voor de vacatureteksten die we schrijven. Zonder salarisindicatie kom je er niet meer vanaf en ook onduidelijkheid wordt afgestraft. Als je dus altijd maar de vacaturetekst van vorige keer kopieert, heb je kans dat je vacature überhaupt amper te vinden is… Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat jij je al netjes aan alle regels houdt. Wij vragen ons in ieder geval af: heeft Google for Jobs veel invloed op jouw vacatureteksten of niet?

Google for Jobs heeft veel invloed op mijn vacatureteksten

  • Klopt niet (38%, 8 stemmen)
  • Klopt (62%, 13 stemmen)
21 stemmen

We zijn benieuwd naar jouw mening. Maakt Google for Jobs een groot verschil voor jouw vacatureteksten of valt het wel mee? Laat het weten in de reacties!

Meer weten?


Een goede vacaturetekst is online vindbaar, spreekt de doelgroep aan, preselecteert en zet aan tot solliciteren. Via een kennisportal gecombineerd met een workshop leer je doelgroepgerichte en wervende vacatureteksten te schrijven bij de Academie van Arbeidsmarktcommunicatie.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners