BREAKING NEWS: Google for Jobs nu echt van start in Nederland

Lang verwacht, sinds vandaag eindelijk echt gekomen: Google for Jobs in Nederland.

Peter Boerman Op 07 februari 2020
Gem. leestijd 3 min 10236x gelezen
Deel dit artikel:
BREAKING NEWS: Google for Jobs nu echt van start in Nederland

In de ‘List of Region Availability‘ staan we er nog niet bij. Daar blijft het rijtje Europese landen vooralsnog beperkt tot Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Groot-Brittannië, Wit-Rusland en Rusland. Maar het zal nu toch echt niet lang meer duren voordat hier ook ‘The Netherlands’ tussen prijkt.

Jos van der Kooij, senior Google-specialist bij VONQ, ontdekte de live-gang deze vrijdagochtend. ‘Ik ben zo iemand die vrijwel dagelijks kijkt wat er gebeurt, via een incognito vacature-search. Groot was mijn verrassing toen ik vanochtend ineens Google for Jobs in Nederland in de Google Search-resultaten zag opduiken. Het voelt toch een beetje als jarenlang schatzoeken en nu eindelijk de hoofdprijs te vinden…!’

‘Alsof je een schat vindt, echt dat gevoel…’

Hij levert er echter wel meteen ‘een disclaimer’ bij. ‘Het lijkt nog een behoorlijk beperkte bèta-versie, want veel van mijn collega’s kunnen er nog niet bij. Maar ik dus wel. En als ik op een zoekresultaat klik, kom ik ook al terecht op een Nederlandse pagina. Alles lijkt dus al min of meer te werken. De buttons werken allemaal goed en ook de rest van de interface wordt in het Nederlands weergegeven. De volledige uitrol kan volgens mij nu toch echt niet lang meer duren. Dan kan iedereen er gebruik van maken.’

google for jobs in nederland

In januari kwam nog onderzoek naar buiten van Pro Contact waaruit blijkt dat bedrijven over het algemeen hoge verwachtingen hebben van Google for Jobs in Nederland. Van de HR-managers die verantwoordelijk zijn voor het aantrekken van nieuw personeel zegt 68 procent het vacaturedashboard binnen Google als een goede mogelijkheid te zien om vacatures te vullen.

En zo ziet dat eruit

De search-resultaten van Van Der Kooij deze ochtend zien er zo uit:

resultaten google for jobs in nederland

Of deze, gezocht op ‘Online Marketing’:

resultaten dus google for jobs in nederland

En wat krijg je als je dan doorklikt?

google for jobs in nederland

Of deze:

En om te laten zien dat het werkt, ook nog een UTM-code naar een echte vacature, terug te voeren naar Google for Jobs.

Lees meer

Wat betekent dit voor de recruitmentmarkt? Lees hier wat we zoal eerder schreven over Google for Jobs:

Alles over Google for Jobs

Meer weten?

Schrijf je in voor de Webinar Week die plaatsvindt van 10 t/m 14 februari 2020 en volg op maandag 10 februari het webinar ‘Google for Jobs, be prepared! 10 tips’ van Kittie Spierings.

Tijdens deze week kun je verder ook nog gratis webinars volgen over Future Proof Recruitment, Candidate Experience, Professioneel inhuren in de praktijk, Out of the Box en Total Talent Acquisition.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners