Dit gebeurde allemaal bij de aftrap van het Platform Search & Selection

Peter Boerman Op 21 januari 2019
Gem. leestijd 2 min 601x gelezen
Deel dit artikel:
Dit gebeurde allemaal bij de aftrap van het Platform Search & Selection

Op woensdag 16 januari vond de eerste bijeenkomst plaats van het nieuw opgerichte Platform Search & Selection. Wat gebeurde daar allemaal?

Dik 60 geïnteresseerde bureaus waren op Nieuwegein afgekomen om over het hoe, waarom en wat van het platform te horen. Tevens werd hier officieel de website gelanceerd. Voorzitter Fred Schrik deed de aanwezigen uit de doeken wat de intentie van het platform is: aangesloten bureaus verbinden en inspireren, met daarbij als centrale aandachtspunten:

  • kwaliteitsbewustzijn,
  • innovatie van de dienstverlening en
  • het creëren van onderscheidend vermogen

Hiermee draagt het platform bij aan het verder professionaliseren en vergroten van de werving-en-selectiesector, aldus Schrik, die ook meteen de doelen van het platform uiteen deed:

  1. Autoriteit zijn op het gebied van kwaliteit en als zodanig (h)erkend worden door kandidaten en opdrachtgevers van de bureaus die bij het platform zijn aangesloten,
  2. Kennisleider zijn op het gebied van Werving & Selectie / Executive Search, en
  3. Een goede verstandhouding realiseren met de andere partijen in de Alliantie van werk.

Kennis delen

Sabine de Jong van ACES International, al vanaf eind 2017 betrokken bij de vormgeving van het platform, gaf op de bijeenkomst aan te geloven in de kennisdeling en bijvoorbeeld ook samen te kijken naar nieuwe recruitmentvormen. “Er staan 1,1 miljoen mensen aan de kant. Hoe krijg je die weer aan het werk?” Maar ook in praktische zin: “Laten we vooral samenwerken. Bij zoiets als de invoering van de AVG. Moeten de bureaus daar allemaal apart dure juristen voor inschakelen? Veel efficiënter is om ook hierin kennis te delen.”

‘Iets als de AVG. Moeten bureaus daar echt allemaal apart dure juristen voor inschakelen?’

Robin Dennie van Luke en Quaestus vulde aan dat het delen van technologische kennis ook van groot belang is. Iets waar samenwerkingspartner Martijn Hemminga van RecruitmentTech volledig mee instemde. Het platform heeft over ‘Digitalisering in Recruitment’ overigens ook al een whitepaper gepubliceerd (download).

Kwaliteit van de bureaus in een statement

Gusta Timmermans, voorzitter van Recruiters United, zei ook de ideeën van het platform te ondersteunen. “De kwaliteit van veel bureaus kan echt omhoog. Er zijn er ontzettend veel in de branche; het kaf moet van het koren worden gescheiden. Dat kan met bijvoorbeeld een kwaliteitskeurmerk.”

‘Er zijn ontzettend veel bureaus in de branche; het kaf moet van het koren worden gescheiden’

Deelnemers van het Platform Search & Selection zijn professionele bureaus die kandidaatervaring en -beleving voorop stellen. Om het belang aan te geven wat het platform hieraan hecht, is onder meer een kwaliteits-statement opgesteld. Het platform staat trouwens nog open voor aanmeldingen. Ook dan kan via de website.

Foto boven: voorzitter Fred Schrik en initiatiefnemer en facilitator Annette Zomerdijk

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners