Dit is - letterlijk - het landschap van (bijna) alle Nederlandse bedrijven in recruitmenttech

Peter Boerman Op 11 juni 2018 Gem. leestijd 1 min856x gelezen
Deel dit artikel:
Dit is - letterlijk - het landschap van (bijna) alle Nederlandse bedrijven in recruitmenttech

Dat er veel start-ups en technologiebedrijven actief zijn in het recruitmentwereldje is bekend. Vorige week is een landkaart gepresenteerd met bijna 100 (!) van zulke bedrijven erop.

De kaart met het landschap van de Nederlandse recruitmenttechbedrijven is bedoeld om werkgevers ‘inzicht te geven in de beschikbare technologie’, aldus initiatiefnemer Martijn Hemminga. Hij onthulde de eerste editie van het ‘landschap’ tijdens Demo_Day 2018.

landschap recruitmenttechnologie

De 2019-editie volgt in november

De kaart bevat een groot aantal partijen, opgedeeld in thema’s als bijvoorbeeld videorecruitment, cv-parsing, recruitmentmarketing, bots, dashboards en referral recruitment. Maar ondanks de vele logo’s die er al op te vinden zijn is de kaart nog zeker niet compleet, denkt Hemminga. Tijdens de vierde editie van het Recruitment Tech Event op 22 november belooft hij dan ook met een aangepaste versie te komen.

ondanks de vele logo’s die er al op te vinden zijn is de kaart zeer waarschijnlijk nog niet compleet

Leveranciers die zichzelf in het overzicht missen, of die denken beter in een andere categorie te passen, kunnen zich (gratis) aanmelden voor de Recruitment Tech Guide. Dit is het online overzicht van in Nederland en België gevestigde leveranciers van recruitmenttechnologie, waarop de kaart gebaseerd is. Ze kunnen zich ook kenbaar maken via de speciale Landscape-pagina.

Lees meer:

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Managing Director bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Brockmeyer
Bullhorn
Cammio
Carerix
Compagnon
EN HR solutions
HROffice
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Macknificent
Maximum
Nr29
Recruiters United
RecruitNow
Saba Lumesse
Steam
Talmark
Vakmedianet

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.